Τσοχατζόπουλος: Μου την έστησε η ΕΥΠ

Έστρεψε και πάλι τα πυρά του σε βάρος του συγκατηγορούμενου και εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα

Για «παραμύθια» έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος απολογούμενος για τρίτη ημέρα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων αναφερόμενος στις κατηγορίες σε βάρος του για την προμήθεια των TOR-M1. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος  πρώην υπουργός επικαλέστηκε και την  εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία το 2004 ερεύνησε το θέμα χωρίς να εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο.
 
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έστρεψε και πάλι τα πυρά του σε βάρος του συγκατηγορούμενου και εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα ισχυριζόμενος πως εκείνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των υπεράκτιων εταιριών που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών. Όπως είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και τα έγγραφα, τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία, και βρέθηκαν στο γραφείο του στην Κυψέλη ανήκουν στον Νίκο Ζήγρα αφού του είχε παραχωρήσει ένα μικρό χώρο για να εργάζεται.
 
«Χώρισαν οι δρόμοι μας γιατί επέλεξε να πάει στην πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, του Καρχιμάκη και της ΕΥΠ. Για έναν λόγο δεν έπρεπε να το κάνει αυτό γιατί στη Θεσσαλονίκη μας ξέρουν (...) Ήταν ο αγαπημένος μου ξάδελφος και εξαγοράστηκε από τον Παπανδρέου. Στο ΠΑΣΟΚ δεν ήμουν κανένας τυχαίος. Γι' αυτό ήθελαν να με εξαφανίσουν πολιτικά διότι κινδυνεύανε» ήταν η εξήγηση που έδωσε ο κατηγορούμενος όταν κλήθηκε από την πρόεδρο να απαντήσει για ποιο λόγο ο ξάδελφος του τον εμπλέκει στην υπόθεση με τις «χρυσές μίζες».
 
«Ψεύδεται ο άνθρωπος…Κατέστρεψε τη χώρα και συνεχίζει να μιλάει» αντέδρασε ο Νίκος Ζήγρας ο οποίος παρακολουθούσε από το εδώλιο την απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου.
 
Ο πρώην υπουργός προχώρησε ένα ακόμη βήμα και υποστήριξε πως οι διαρρήξεις που έγιναν πριν από τη σύλληψη του στο γραφείο του στην Κομνά Τράκα ενορχηστρώθηκαν από την ΕΥΠ.  «Έχει εξαφανιστεί υλικό και έχει μπει υλικό» είπε χαρακτηριστικά.
«Η ΕΥΠ τους έδωσε εξοπλισμό και οδηγίες τι να κάνουν και έψαξαν για συγκεκριμένα πράγματα» τόνισε. «Όλα αυτά είναι στημένα, αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω από την αρχή» ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός απευθυνόμενος στο δικαστήριο.
 
Αναφερόμενος δε σε όσα έλαβαν χώρα από το 2006 και μετά στο πλαίσιο της προμήθειας των τεσσάρων υποβρυχίων ο Άκης Τσοαχατζόπουλος μίλησε για «σκάνδαλο» λέγοντας:
«Τα χρόνια μετά το 2006 η εταιρία είχε δυσκολίες να προχωρήσει κανονικά η υλοποίηση του έργου των υποβρυχίων. Είναι σκάνδαλο αυτό που έχει γίνει (...). Έχουμε ζημιά τεράστια, πολιτική, στρατιωτική, αμυντική. Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει αποζημίωση αν αποδείξει ότι την ευθύνη την έχει η εταιρία. Δεν μπορεί να φταίει μόνος ένας. Το να μην κανείς τίποτα και δήθεν να παζαρεύεις είναι καταστροφή και αυτό κάνανε αυτοί οι κύριοι από το 2006 και μετά».