Ο Τσοχατζόπουλος ζητά αποφυλάκιση ακόμη και με βραχιολάκι

Δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης από τον πρώην υπουργό

Δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που ζητά την αποφυλάκισή του, με περιοριστικούς όρους, ακόμη και με το γνωστό βραχιολάκι. Ο κατηγορούμενος, πρώην υπουργός, αναμένει τη δίκη του, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ζητά την αποφυλάκισή του, όπως αναφέρει για τις «συνθήκες ασφαλείας στον Κορυδαλλό, οι οποίες είναι πλέον απαράδεκτες». Το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου, που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 20 ετών, στηρίζεται στο προχωρημένο της ηλικίας του, καθώς είναι 77 ετών, αλλά και σε λόγους υγείας που επικαλείται, οι οποίοι καθιστούν, όπως ανέφερε ο συνήγορος του Γ. Παγορόπουλος, «άμεση την ανάγκη» να βγει από τη φυλακή.

«Ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει. Δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς διαμονής για συγκεκριμένους κρατούμενους, ενώ υπάρχει επιλεκτική μεταχείριση για άλλους. Όταν οι συνθήκες κράτησης είναι ανεξέλεγκτες, έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια, κακομεταχείριση. Μπαίνουν σε κίνδυνο άνθρωποι, ακόμη και η ζωή τους. Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει την ασφάλειά του ο κρατούμενος είναι η Δικαιοσύνη. Έχω υπηρετήσει το δημόσιο πολλά χρόνια και απαιτώ ανάλογη αντιμετώπισή μου. Μου στέρησαν τη σύνταξή μου, μου καθυστέρησαν τις αιτήσεις μέσα στη φυλακή ....» αναφέρεται στο αίτημα.

Αναφερόμενος στο πρώτο αίτημα αποφυλάκισής του, που απορρίφθηκε, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει στο νέο αίτημά του: «Το απορρίψατε γιατί, είπατε, ενδεχομένως μπορεί να διαπράξω και νέο έγκλημα. Ποιο έγκλημα έχω διαπράξει; Εδώ βρισκόμαστε σε μια δίκη που έχει ξεκινήσει από το μηδέν. Είμαστε σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Πείτε μου τι έχει υπάρξει στο πρώτο δικαστήριο για εσάς και είναι αποδεδειγμένο; Εγώ λέω τίποτα. Είμαι παντελώς αθώος».