Για δυο κακουργήματα διώκεται ο Αλέξης Μητρόπουλος

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για 2 πράξεις: αυτή της φοροδιαφυγής και αυτής της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, σε βάρος του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου.
 
Σε βάρος του κ. Μητρόπουλου ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ και αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής προ 16 ετών, όταν όπως καταγγέλθηκε, φέρεται Ο Κ. Μητρόπουλος να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με την φοροδιαφυγή να εκτιμάται σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές στις 427.000 και με τις προσαυξήσεις να αγγίζει τις 940.000 ευρώ.

Η υπόθεση, που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια , κινήθηκε νομικά όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή οτι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και απο τον έλεγχο που διατάχθηκε , φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινων πράξη και κάνει λόγο για «πολιτική δίωξη».

 

Η υπόθεση που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε οδηγήσει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος με πολλαπλές δημόσιες παρεμβάσεις του είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.
 
Η δικογραφία θα διαβιβαστεί για κύρια έρευνα σε Τακτικό Ανακριτή.