Πύρρος Δήμας: “Όχι μόνο φοβάμαι, αλλά έχω τρομοκρατηθεί”

Ο Πύρρος Δήμας βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και μίλησε στη Σία Κοσιώνη, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Χρυσός Έλληνας Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής μίλησε για την τεράστια απήχηση που είχε η συγκέντρωση του κινήματος «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα, το βράδυ της Τρίτης, ενώ χωρίς να κρύβει τη συγκίνησή του εξέφρασε τον φόβο του για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας, που θα οδηγήσει σε οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό του ελληνικού λαού.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη ανάρτησή του στο διαδίκτυο, στην οποία ανέφερε πως δεν θέλει τα παιδιά του να ζήσουν σε μια «Αλβανοποιημένη» Ελλάδα, ο Πύρρος Δήμας τόνισε:

«Για να μην παρεξηγηθώ, επειδή κάποιοι Αλβανοί παρεξηγηθήκανε. Η Αλβανία του σήμερα δεν είναι η Αλβανία του τότε. Εγώ μίλησα για την Αλβανία που ζούσα τότε, τη δεκαετία του '90, τη δεκαετία του Χότζα. Περάσαμε όλοι δύσκολα, και οι Βορειοηπειρώτες και οι Αλβανοί οι ίδιοι. Δεν κρύβω ότι, μαζί με τον αδελφό μου, μια μέρα εγώ, μια μέρα αυτός, σηκωνόμαστε στις 4 τη νύχτα και πιάναμε ουρά για να πάρουμε ένα κιλό γάλα. Και όταν άνοιγε το μαγαζί, στις 7 το πρωί, δεν έφτανα τα μπουκάλια για να πάρουμε γάλα. Από αυτή την καθημερινότητα, λοιπόν, που ζούσαμε κάθε μήνα, να παίρναμε δύο φορές τον μήνα ένα μπουκάλι γάλα;».

Και επεσήμανε:

«Βλέποντας τις εικόνες αυτές στις κλειστές τράπεζες, βλέποντας τη διχόνοια που υπάρχει αυτή τη στιγμή λόγω του δημοψηφίσματος της Κυριακής, φοβάμαι πολύ ότι πάμε στα χειρότερα. Το φοβάμαι. Όχι μόνο φοβάμαι, αλλά έχω τρομοκρατηθεί. Έχω τρομοκρατηθεί και με το bullying που δεχόμαστε όλοι όσοι λέμε τη γνώμη μας. Μου θυμίζουν άλλες εποχές, μου θυμίζουν εκείνη τη δεκαετία στην Αλβανία».

Στη συνέχεια, η Σία Κοσιώνη αναφέρθηκε στα λόγια που είπε ο Πύρρος Δήμας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του «ΝΑΙ» κατά την οποία τόνισε πως δεν μπορεί να διαχωρίσει την ελληνική από την ευρωπαϊκή του ταυτότητα ως πολίτης. Επ' αυτού, ο ίδιος ανέφερε:

«Ανατριχιάζω τώρα που το λέω, αλλά έτσι νιώθω και έτσι είναι για όλους τους Έλληνες. Είμαστε και Έλληνες και Ευρωπαίοι. Δεν μπορούν να μας βάλουν να ψηφίσουμε για να μας διχάσουν. Πιστεύω ότι έχει ευθύνη και ο πρωθυπουργός, αλλά και όλοι μας. Πρέπει να καθίσει ο πρωθυπουργός, έστω και την τελευταία στιγμή, μαζί με όλους σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύσεις. Δεν θέλω διχόνοια, δεν θέλω να είμαστε ο ένας απέναντι στον άλλο. Θέλω να βρούμε την καλύτερη λύση για τον ελληνικό λαό, για τα παιδιά μας».

Τέλος δήλωσε:

«Δούλεψα πολύ σκληρά στη ζωή μου για να φτάσω εκεί που έφτασα. Αγωνίστηκα, πόνεσα, ίδρωσα, μάτωσα. Αυτό λέω και στα παιδιά μου, αυτό λέω και στον κόσμο και τη νεολαία μας. Τη Δευτέρα είτε με ένα "ναι" είτε με ένα "όχι" δεν θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Το βάρος που έχουμε να σηκώσουμε είναι πολύ μεγάλο για όλους μας. Αλλά πιστεύω ότι μέσα στην Ευρώπη και όχι στην απομόνωση θα μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος αυτό. Εκτός Ευρώπης και στην απομόνωση δεν θα δούμε καλύτερες μέρες. Το επισημαίνω. Θα περάσουμε πολύ δύσκολα! [...] Σίγουρα ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πια την πολιτική και τους πολιτικούς. Η μόνη λύση είναι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι όλοι οι πολιτικοί και όλοι οι άνθρωποι που θέλουμε να βοηθήσουμε και να βοηθήσουμε τη χώρα να πάει ένα βήμα παραπέρα. Έστω και αυτή την τελευταία στιγμή πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να βρεθεί λύση καλύτερη για τον ελληνικό λαό, καλύτερη για τα παιδιά μας. Για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον», ενώ, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του, συνέχισε:

«Δεν σκέφτομαι ποτέ αρνητικά, είμαι θετικός άνθρωπος. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου φοβάμαι. Φοβάμαι! Όχι για μένα. Τα έχω ζήσει, τα έχω περάσει και μπορώ να τα ξαναπεράσω. Τα παιδιά μου, όμως, δεν θέλω να τα περάσουν».

Παρακαλούμε περιμένετε ...