Ανδρέας Λοβέρδος: Βάδιζε χωρίς πυξίδα το ΠΑΣΟΚ

Αν η συζήτηση για την ανασύνταξη της Σοσιαλδημοκρατίας γίνει υπό την αιγίδα του ΠΑΣΟΚ θα αποτύχει, εκτιμά ο Ανδρέας Λοβέρδος και στέλνει μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας: "Αν προσκαλείς άλλες δυνάμεις να μοιραστούν τα βάρη και τα βαρίδια του κόμματός σου, τότε δε θα προσέλθει κανείς".

Με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο Α. Λοβέρδος ασκεί κριτική και στην τρικομματική κυβέρνηση και της ζητά να παρουσιάσει σχέδιο απεγκλωβισμού της οικονομίας από το κράτος και να το εφαρμόσει αμέσως, αν και δηλώνει ότι τη στηρίζει και θα τη στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, επειδή "πρέπει να διατηρηθεί στη ζωή όσο γίνεται περισσότερο".

"Το ΠΑΣΟΚ γλίστρησε σε πολιτικές συμπεριφορές χωρίς πυξίδα. Αλλα υποστήριζε τη μια μέρα και άλλα την άλλη. Εγώ απέδειξα με τη στάση μου πως ήμουν και είμαι υπέρ της συλλογικής ηγεσίας που ανοίγει μέτωπα, συγκρούεται και δίνει μάχες, συσπειρώνοντας πολίτες και κοινωνικές ομάδες", τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

"Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα. Είμαστε σε δρόμο καταστροφής γι’ αυτό δεν χωρούν ημίμετρα. Καμπανιακά συνέδρια επιβεβαίωσης ηγεσιών και εγκλωβισμού δυνάμεων θα οδηγήσουν το ιστορικό αυτό κόμμα εκτός Βουλής. Χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές", συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση του ΕΟΠΥΥ, που βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: "Ακουγα πως γι’ αυτή τη διαρθρωτική αλλαγή πάλευαν οι κυβερνήσεις από τη δεκαετία του 1970. Οι συντεχνίες την απέκρουαν. Την καταφέραμε το 2011. Είναι η μεγαλύτερη αλλαγή μετά το ΕΣΥ στο χώρο της Υγείας. Το βασικό πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ είναι η χρηματοδότηση. Γι’ αυτό όμως δεν ευθύνομαι.

Αντιθέτως, αν οι κλάδοι Υγείας είχαν παραμείνει μαζί με τους συνταξιοδοτικούς κλάδους, οι συντάξεις θα απορροφούσαν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η έλλειψη χρημάτων αφορά μόνο τον ΕΟΠΥΥ, αλλά θα αφορούσε και όλα τα χωριστά Ταμεία. Εκεί όμως, όπως γινόταν πάντα, θα προτιμούσαν να δίνουν συντάξεις, αντί να πληρώνουν τα φάρμακα και τα νοσοκομεία. Η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ διέσωσε την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης".