Σγουρός σε Φούχτελ: 300 Έλληνες κάνουν τη δουλειά 620 Γερμανών

Επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, μετά από πρόσκληση της Γερμανικής Κυβέρνησης, πραγματοποίησαν οι Περιφερειάρχες της χώρας την Πέμπτη και την Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι Περιφερειάρχες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά με υψηλόβαθμους Γερμανούς αξιωματούχους, τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελληνογερμανικής συνεργασίας καθώς και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

Αφού και οι δύο πλευρές καταδίκασαν τα επεισόδια που έγιναν κατά την τελευταία επίσκεψη του κου. Φούχτελ στην Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος  της ΕΝΠΕ κ. Σγουρός επεσήμανε με χιούμορ την ανάγκη για περικοπές στους 620 βουλευτές του γερμανικού Κοινοβουλίου, "αφού στην Ελλάδα, την ίδια δουλειά την κάνουν μόνο 300 βουλευτές".

Το πρόγραμμα της Πέμπτης περιελάμβανε συναντήσεις με το Δήμαρχο της Στουτγκάρδης και Πρόεδρο του Συμβουλίου των Κοινοτήτων και Περιφερειών της Ευρώπης κ. Βόλφγκανγκ Σούστερ, και επίσκεψη σε δημοτικό εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων. Την Παρασκευή, με την ενσωμάτωση στην αποστολή και του Προέδρου της ΕΝΠΕ κ. Σγουρού από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στην Επιτροπή των Περιφερειών, η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με αξιωματούχους από το Δήμο και το Ομόσπονδο Κρατίδιο του Βερολίνου και στη συνέχεια με τον Υφυπουργό Εργασίας της Γερμανικής Κυβέρνησης κ. Φούχτελ, ο οποίος και τους ξενάγησε στους χώρους της Καγκελαρίας. Στη συνέχεια οι Περιφερειάρχες με τον κ. Φούχτελ και εκπροσώπους από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου παρακάθισαν σε επίσημο γεύμα εργασίας.