Πρώην βουλευτής στο δρόμο της ξενιτιάς

Το επάγγελμα του βουλευτή όπως και αν το δει κανείς εξασφαλίζε – μέχρι κάποτε τουλάχιστον - επαγγελματική σταθερότητα και οικονομική άνεση σε όσους το εξασκούσαν. Ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έδινε και δίνει. Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις όπου κάποιος είτε αποσύρεται είτε δεν επανεκλέγεται στον πολιτικό στίβο ως βουλευτής;

Ο πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει νάνο τον Κώστα Σημίτη στο συνέδριο του 1996, σκέφτεται να ξενιτευτεί...Όπως είπε πρόσφατα, εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει μάγειρας στη Γερμανία!

Το news.gr είχε σύντομη συνομιλία μαζί του.

Ο κύριος Μαγκούφης ανέφερε ότι υπάρχει η σκέψη για κάτι τέτοιο και ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να πραγματοποιήσει το μεγάλο βήμα. Τόνισε όμως ότι πρόκειται για ένα αυστηρά προσωπικό του ζήτημα, το οποίο έλαβε μεγάλες διαστάσεις, μετά από συνέντευξή του πριν από λίγες μέρες σε ραδιοσταθμό των Τρικάλων.

Kαι η λίστα με τους... ετεροαπασχολούμενους πολιτικούς δεν σταματάει εδώ

Είδαμε πρόσφατα τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να προσλαμβάνεται ως ρήτωρ από το πρακτορείο δημοσίων σχέσεων “The Harry Walker Agency”, το οποίο προτείνει ομιλιτές από όλο τον κόσμο για πολιτικές ημερίδες και διαλέξεις.

Περιπτώσεις πολιτικών, οι οποίοι προτίμησαν να αφήσουν πίσω τους τον πολιτικό στίβο, τα ακριβά τους κοστούμια στη ντουλάπα και να ενδυθούν τη...φόρμα του αγρότη.

Μεταξύ αυτών και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Κασσίμης, ο οποίος βρήκε καταφύγιο στην ορεινή Νεστάνη Αρκαδίας καλλιεργώντας σαλιγκάρια, αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της οικογένειάς του στην ποτοποιία και αγόρασε 100 στρέμματα στα Άβδηρα Ξάνθης, παράγοντας κρασί.

Δύσκολοι καιροί θα πείτε...ακόμα και για βουλευτές. Σε μια περίοδο που τα κεκτημένα δικαιώματα πολλών ετών καταρρεόυν, ακόμα και η πολυπόθητη θέση στα έδρανα των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας μοιάζουν ασταθή και αβέβαια.

Πολλές φορές οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου μας κατηγορήθηκαν, ότι πριν αναλάβουν καθήκοντα δεν είχαν ασχοληθεί με κάτι άλλο πλην του πολιτικής τους σταδιοδρομίας.

Κατηγορίες, που όπως αποδειχθηκε δεν είχαν καμία βάση, αν αναλογιστεί κανείς τις παραπάνω περιπτώσεις επαγγελματικής προκοπής. Όπως άλλωστε παραδέχονται και οι ίδιοι σε συνεντέυξεις τους κατά καιρούς υπάρχουν και άλλοι δρόμοι πέραν του πολιτικού βίου.

Εκείνοι τα κατάφεραν και τους βρήκαν!