“Οι εκλογές θα κλείσουν τον κύκλο λαϊκισμού που άνοιξε το 1981”

«Αυτές οι εκλογές θα είναι μία ευκαιρία για τη χώρα να κλείσει ένας κύκλος λαϊκισμού που άνοιξε το 1981» τόνισε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έθεσε ως γενικότερο διακύβευμα των εκλογών το αν «θα γίνει η Ελλάδα μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα ή θα παραμείνει μία βαλκανική ιδιαιτερότητα;».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τελικά «πέρασε ο εκβιασμός του ΣΥΡΙΖΑ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν γίνει κυβέρνηση, ή θα δανειστεί από τις αγορές ή θα συνάψει νέο μνημόνιο για να πάει σε διακρατικό δανεισμό ή θα πάει σε κάποια μορφή εσωτερικού δανεισμού, παίρνοντας από τις καταθέσεις ή θα κηρύξει στάση πληρωμών. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει» πρόσθεσε. Επίσης, υποστήριξε ότι «μνημόνιο, εφαρμοστικοί νόμοι και δανειακή σύμβαση πάνε πακέτο. Είναι αδύνατο να διαχωριστούν».

Τέλος, αναφερόμενος στα ζητήματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Προτάξαμε μία ατζέντα ποιοτικών μεταρρυθμίσεων και πείσαμε την τρόικα να αφήσουμε πίσω τους ποσοτικούς στόχους». «Η εμπειρία μου μού έδειξε ότι η τρόικα δεν ήθελε να κλείσει η διαπραγμάτευση προτού ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.