Προσήλθε τελικά ο Πάνος Καμμένος για να καταθέσει

Το κατώφλι της εισαγγελίας πέρασε τελικά σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος - όπως τον ενημέρωσε η σύζυγός του, η οποία συνοδεύει τον κ. Χαϊκάλη- έχει πρόθεση να κλείσει την έρευνα σήμερα παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει καταθέσει.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης καθώς όπως κατήγγειλε ολόκληρο το αμοντάριστο υλικό παραμένει στο συρτάρι του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών και δεν έχει παραδοθεί για επεξεργασία στην Ασφάλεια.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: "Έρχομαι εσπευσμένα  στην εισαγγελία γιατί χθες βράδυ επικοινώνησε μαζί μου ο Ταξίαρχος Παν. Στάθης  αναφέροντας μου την επιθυμία του εισαγγελέα να καταθέσω.

Του εξήγησα το κόλλημα ότι θα πρέπει να παραλάβω γιο μου από το αεροδρόμιο που έρχεται από την Αμερική και γι αυτό θέλω να καταθέσω τη Δευτέρα και το δέχτηκε.

Σήμερα πρωί από τους δημοσιογράφους διέρρευσε η δυσαρέσκεια της εισαγγελίας και με ειδοποίησε η σύζυγός μου  Ελένη Τζούλη ότι θα πρέπει να καταθέσω τώρα αλλιώς ο κ. Ντογιάκος ωρύεται ότι θα κλείσει την υπόθεση.
Είμαι, λοιπόν, εδώ για να καταθέσω".

ΤΟ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΟ ΥΛΙΚΟ

"Όσο για τη χθεσινή διαρροή οτι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το υλικό είναι μονταρισμένο ο υπουργός Κικίλιας και ο ταξίαρχος Π. Στάθης με διαβεβαιώνουν ότι το υλικό δεν έχει φτάσει σε αυτούς και βρίσκεται στο συρτάρι  του Ντογιάκου.
Γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης αν αληθεύει αυτό και δεν εχει παει στην αστυνομία.

Ολόκληρο το πρωτότυπο υλικό είναι στον Ντογιάκο ο οποίος το κλείδωσε χρηματοκιβώτιο.

Η ασφάλεια δεν έχει κανένα υλικό".

Η ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

"Λέει ψέμματα ο εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος  όταν λέει ότι  επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου για να καταθέσω.

Άλλα λέει σε εμένα και άλλα σε εσάς."είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Τέλος σε ερώτηση για τη χθεσινή κατάθεση Αποστολόπουλου είπε: "

Ο Αποστολόπουλος δεν πρόλαβε να στείλει το υλικό 15 ημέρες τώρα; Αφήστε τα αυτά."

Οι απαντήσεις...

Τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και ο Παύλος Χαϊκάλης καλούνται να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν μετά την πολύωρη κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση, στρέφοντας τα πυρά του στον Παύλο Χαϊκάλη, καθώς φέρεται να είπε πως ήταν εκείνος που δήλωσε έτοιμος να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντάλλαγμα “να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα”.

Μάλιστα, ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις ως ύποπτος για τη διάπραξη του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή, υποστήριξε πως έχει στη διάθεση του αδιάσειστα στοιχεία, αφήνοντας υπόνοιες ότι έχει καταγράψει τις επίμαχες συναντήσεις.

Αμφότερα τα δύο στελέχη των ΑΝΕΛ καλούνται να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς του Γιώργου Αποστολόπουλου, ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται ότι ήταν θέμα ημερών να καταγγείλει στις αρχές τον Παύλο Χαϊκάλη, αφού ήταν “ηθικά ευάλωτος και ανέντιμος”. Μάλιστα, εμφανίζεται να λέει πως αυτό που ήθελε με τις ενέργειές του ήταν να καταδείξει τον “ύποπτο” ρόλο του Παύλου Χαϊκάλη στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο πλευρό του οποίου υπηρέτησε ως σύμβουλος μέχρι την Άνοιξη του 2013.

Το επόμενο βήμα του εισαγγελέα ενδεχομένως να είναι η κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δυο πρωταγωνιστών της ιστορίας, δηλαδή του Παύλου Χαϊκάλη και του Γιώργου Αποστολόπουλου. Και αυτό γιατί ο εισαγγελικός λειτουργός πρέπει να εξετάσει με προσοχή τους ισχυρισμούς των εμπλεκόμενων προσώπων και να βρει πού κρύβεται η αλήθεια. Γι' αυτό και ο Π. Παναγιωτόπουλος κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρώσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα την έρευνα, με δεδομένη την πολιτική συγκυρία ενόψει των επικείμενων ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να ρίξει φως στην πολύκροτη υπόθεση, ώστε να “κλείσει” τουλάχιστον το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στις καταγγελίες Χαϊκάλη.

Όσο για την αξιοποίηση του περίφημου υλικού που εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί προβληματισμός γιατί η πλειονότητα έμπειρων νομικών επιμένει πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, καθώς είναι παράνομο.

Πάντως δεν αποκλείεται να σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία που θα αφορά στο οπτικοακουστικό υλικό που προσκόμισε στη δικαιοσύνη ο Παύλος Χαικάλης.