Αποφυλακίζεται ο Αντώνης Καντάς με εγγύηση 200.000 ευρώ

Το πράσινο φως για την αποφυλάκιση του  πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα άναψε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του.  Το δικαστικό συμβούλιο εκτιμώντας την συνεργασία του με τις αρχές που στάθηκε η αφορμή να έρθουν στο φως μίζες εκατομμυρίων ευρώ στις υποθέσεις των εξοπλιστικών έκανε δεκτή την αίτηση του για να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 
Έτσι, διέταξε να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς ΄όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα , της εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του αλλά και της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ.
 
Ο Αντώνης Κάντας τον περασμένο χειμώνα ανέτρεψε όλα τα δεδομένα όταν έδωσε στην ανάκριση στοιχεία  για  μίζες σε δεκάδες εξοπλιστικά προγράμματα υποδεικνύοντας μάλιστα πρόσωπα και γεγονότα. Παράλληλα,   επέστρεψε οικειοθελώς στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ τα οποία, όπως είχε ομολογήσει  πήρε κάτω από το τραπέζι την περίοδο που υπηρετούσε στη θέση του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Ο συνήγορος του κ. Καντά, Ιωάννης Κ. Μαντζουράνης, δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης: "To σημερινό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τον Αντώνιο Κάντα εκπέμπει πολυσήμαντο μήνυμα ότι η συνεργασία με τους ανακριτές και η επιστροφή χρημάτων αναγνωρίζεται και συνεπάγεται επιεική μεταχείριση".