Κικίλιας: Δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σε δηλώσεις του -μετά τη συνάντηση- ανέφερε ότι βασικό θέμα των συνομιλιών που είχε πρόσφατα στις ΗΠΑ ήταν η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η δράση των τζιχαντιστών.

Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και ταυτόχρονα πυλώνας ασφάλειας για όλη την περιοχή, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τα συγχαρητήριά του στον υπουργό για τον επίμονο και επίπονο αγώνα των γυναικών και των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας εναντίον της εγκληματικότητας.

«Η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας είναι βασική προϋπόθεση για τη ζωή όλων των πολιτών της χώρας. Σας συγχαίρω ακόμα μια φορά για τις επιτυχίες που έχετε σε αυτό τον αγώνα, που πολλές φορές κινδυνεύει και η ζωή τους», ανέφερε ο κ. Παπούλιας.

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και εντός των πυλών, αλλά και στο εξωτερικό, έτσι ώστε να εμπεδωθεί σε όλους ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα και ότι αυτό είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να έρθουν κι άλλες επενδύσεις εδώ, για να υπάρξει τελικά ανάπτυξη, να ευημερήσει ο λαός μας. Αλλά σίγουρα αυτό που είπατε είναι πρώτο: Να αισθάνονται οι συμπολίτες μας ασφαλείς», απάντησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ακόμη ότι για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, που είναι για μια χώρα σαν την Ελλάδα από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, χρειάζεται διεθνής συνεργασία.