Μιχαλολιάκος για Αμφίπολη: Οι Σφίγγες δε θα πουν ποτέ το μυστικό τους

Στα ευρήματα της Αμφίπολης αναφέρεται με κείμενό του μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σχολιάζοντας πως ο τάφος της Αμφίπολης αναδεικνύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

“Οι Σφίγγες δεν θα πουν ποτέ το μυστικό τους στον μίζερο γραικύλο, ο οποίος δεν ημπορεί να φθάσει καν το τραγικό μεγαλείο ενός Οιδίποδος. Οι Καρυάτιδες ανήμπορες δεν κατόρθωσαν να εμποδίσουν τους βέβηλους και τέλος μια συμβολική παράσταση στην μορφή ενός υπέροχου ψηφιδωτού. Του ψηφιδωτού της αρπαγής της Περσεφόνης με έναν συμβολισμό θλιβερό και επίκαιρο για την Ελλάδα προτεκτοράτο του 2014”, σχολιάζει μεταξύ άλλων στο κείμενό του ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Εκφράζοντας τη διαφωνία του με την προωθούμενη ονομασία “Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας” για τα Σκόπια και κάνοντας λόγο για “προδοσία”, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει χυδαία απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της ανασκαφής, ενώ για το ψηφιδωτό που απεικονίζει την Αρπαγή της Περσεφόνης από τον Άδη επισημαίνει: “Μια σκηνή θανάτου τραγικά επίκαιρη για την Ελλάδα του 2014 και πιο επίκαιρο από ποτέ το γεμάτο απελπισία βλέμμα της Περσεφόνης και το αποχαιρετιστήριο νεύμα του χεριού της. Ένα νεύμα, που ίσως σημαίνει τον οριστικό αποχαιρετισμό της Ιστορίας από αυτήν την Πατρίδα”.

Το κείμενο του Ν. Μιχαλολιάκου κλείνει με τον γνωστό στίχο του Νίκου Γκάτσου: “Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης, στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην ξαναβγείς”.