Θ. Πάγκαλος: Ο Τσίπρας είναι με τους κοιλαράδες του Αγίου Όρους

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο ραδιόφωνο του "Βήμα FM", ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ΕΝΦΙΑ ως "δίκαιο φόρο". Ο κ. Πάγκαλος με το γνωστό πληθωρικό του ύφος έστρεψε τα βέλη του αρχικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και την επίσκεψη του στο Άγιον Όρος.

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε ως "κοτσάνες" τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Άγιον Όρος και ειδικότερα τα περί φορολογιας των μοναχών.

"Είπε ότι είναι υπέρ της φορολογικής απαλλαγής των μοναχών, τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Είναι με τους ηγουμένους και τους υπόλοιπους κοιλαράδες του Αγίου Όρους!, υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος.

Δεν παρέλειψε βέβαια να σχολιάσει και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, στρέφοντας κυρίως τα βέλη του προς τον Γιώργο Παπανδρέου και δευτερευόντως στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το επί σειρά ετών στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος στις κυβερνήσεις Παπανδρέου ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου απέτυχε παταγωδώς με τα όσα έγιναν στο Ζάππειο γιατί "αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να βγάλει ένα λόγο και να δικαιωθεί ή να εμφανιστεί ότι δικαιώνεται. Και βέβαια, απέτυχε παταγωδώς, διότι τα έκανε τελείως λάθος τα πράγματα". Επίσης χαρακτήρισε ως λάθος "τη σύσκεψη των οπαδών του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, με τη συνδρομή του κ. Σημίτη".

Επίσης ανέφερε ότι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και οι Σημίτης και Βενιζέλος έχουν τελειώσει πολιτικά, αφήνοντας όμως ένα παράθυρο για μια τυχόν μελλοντική αξιοποίησή τους.

"Πιστεύω ότι τα πρόσωπα αυτά έχουν τελειώσει πολιτικά (Βενιζέλος, Παπανδρέου, Σημίτης). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι υπουργοί σε μία κυβέρνηση ή να έχουν μία άλλη δραστηριότητα".

Ερωτηθείς για τα όσα ακούγονται για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Πάγκαλος δεν θέλησε να αναφέρει κάτι το συγκεκριμένο, ενώ εκφράστηκε με καλά λόγια για τον πρωθυπουργό και την ακολουθούμενη πολιτική, χαρακτηρίζοντας τον ΕΝΦΙΑ ως "δίκαιο φόρο".