Βούλτεψη: Ο πρωθυπουργός δεν θα πάρει πίσω τις δεσμεύσεις του

Τη διαβεβαίωση ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να πάρει πίσω τις δεσμεύσεις του για τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενστάσεις της τρόικας στις εξαγγελίες Σαμαρά.

"Η τρόικα σού λεει: έχεις συγκεκριμένο προϋπολογισμό, χειρίσου τον. Ό,τι εχει πει ο πρωθυπουργός θα γίνει, ο Σαμαράς δεσμεύεται και δεν θα πάρει πίσω τις δεσμεύσεις του... Η χώρα θα σταθεί στα πόδια της θα έχουμε πλεονάσματα δεν θα έχουμε ελλείμματα. Είμαστε σε διαρκή διαπραγμάτευση με την τρόικα» επισήμανε στο Mega η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η κα Βούλτεψη δεν επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και των εισφορών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε τουλάχιστον 72 δόσεις.

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι να πούμε πόσες θα είναι οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε βέβαια να επιτεθεί και στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για "λεονταρισμούς" και "υποσχέσεις χωρίς να πει που θα βρει λεφτά".

«Αν κάποιος θέλει να κηρύξει την επανάσταση πρέπει να βρει και λεφτά Το να κάνουμε λεονταρισμούς δεν έχει αποδώσει και δεν έχει αποδώσει σε εκείνον που χρωστάει, δίνει υποσχέσεις χωρίς να μάς πει πού θα βρει τα λεφτά» υπογράμμισε η κα Βούλτεψη.