Ο Μαργαρίτης ζητεί από το Λυκούδη να παραδώσει την έδρα

Μπορεί ο Σπύρος Λυκούδης να ανέκρουσε πρύμναν αναφορικά με ενδεχόμενη αποχώρηση του από τη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο τα μαχαίρια στο εσωτερικό του κόμματος έχουν ήδη βγει και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε μάι επεισοδιακή συνεδρίαση το απόγευμα. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του "ΒΗΜΑ FM" το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θεόδωρος Μαργαρίτης ζήτησε από τον κ. Λυκούδη να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα. 

"Η έδρα του βουλευτή επικρατείας είναι έδρα του κόμματος. Γι' αυτό θα του έλεγα να το ξανασκεφτεί. Είναι έδρα του κόμματος, δεν είναι με εκλογή με σταυρό. Έχει μια ποιοτική διαφορά. Εγώ θα την έδινα στο κόμμα την έδρα". Όλα δείχνουν ότι στην απογευματινή συνεδρίαση θα κριθούν πολλά τόσο για το μέλλον του κ. Λυκούδη όσο και γενικότερα για το μέλλον του κόμματος.

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στο συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης και το ΠΑΣΟΚ.

"Εμείς κάναμε σαφές ότι μας ενδιαφέρει ο διάλογος. Η επιλογή που έγινε για την δημοκρατική παράταξη είναι επιλογή του ΠΑΣΟΚ, άρα λοιπόν αφορά τον οργανωτικό και πολιτικό σχεδιασμό ενός κόμματος στον οποίο δεν έχουμε συμπεριληφθεί. Παρακολουθώ κι άλλες κινήσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς που έχουν την ίδια άποψη. Εμείς προτείναμε να δημιουργηθεί δίκτυο διαλόγου όλων αυτών των δυνάμεων, προκειμένου σε μηδενική βάση να ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας. Δεν θα παρευρεθώ, όπως φαντάζομαι, διότι δεν θα ερχόταν και ο κ. Βενιζέλος στο δικό μας το συνέδριο."