Τσοβόλας: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πια λόγο ύπαρξης, ταυτίστηκε με τη ΝΔ

“Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης, γιατί έχει ταυτιστεί απόλυτα με τη ΝΔ”, δήλωσε ο πρώην υπουργός και παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσοβόλας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσοβόλας, το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το “προοδευτικό, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής δικαιοσύνης”, καθώς “έγινε δεξιότερο της δεξιάς, χωρίς αρχές”, ενώ σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει στο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτίμησε ότι “ο ελληνικός λαός δεν θα συγχωρέσει ποτέ τη κυβέρνηση Παπανδρέου επειδή έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ”.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας μίλησε και για το περίφημο “Τσοβόλα δώστα όλα” του Ανδρέα Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι “δεν έδωσα ούτε μια δραχμή από τα αποθεματικά των ταμείων, αντιθέτως συγκράτησα τις δαπάνες κατά πέντε μονάδες σε σχέση με ό,τι αναφερόταν στον προϋπολογισμό”.

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι αν στις τάξεις του υπάρχει ενότητα δεν μπει στη λογική του συμβιβασμού με την εγχώρια οικονομικά ελίτ και ξένες δυνάμεις, θα μπορέσει να επιβιώσει, ενώ σε αντίθετη περίπτωση “τότε θα είναι μια παρένθεση που θα απογοητεύσει τον ελληνικό λαό”.