Τα μπάνια των πολιτικών

Στιγμές ραστώνης. Το καλοκαίρι έρχεται να κλέψει λίγες από τις σκέψεις όλης της χρονιάς και να τις μεταφέρει μακριά μας. Ιδανική περίοδος απομάκρυνσης τοξικών συναισθημάτων. Τα μπάνια του λαού λένε κάποιοι, όταν ο 'θεριστής' Ιούνιος μπαίνει στη ζωή μας, υποσχόμενος πάντα κάτι νέο.

Πέρα όμως από τα μπάνια του λαού όμως, οι πολιτικοί φροντίζουν κι εκείνοι για την δική τους σωματική και ψυχική αποτοξίνωση. Απολαμβάνοντας το δικαίωμα της προσωρινής διαφυγής από τα κοινά και το ζόφο της καθημερινότητας, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και εκδράμουν.

Παλαιότερα συνηθίζαμε να βλέπουμε αρκετές φωτογραφίες τους, οι οποίες γέμιζαν της σελίδες περιοδικών που προέβαλαν την καλοπέραση και απέτιαν φόρο τιμής στο βωμό του lifestyle. Φωτογραφίες που ίσως σήμερα να μοιάζουν άλλης εποχής. Σήμερα, που η εποχή των διακοποπαροχών και των διακοποδανείων πέρασε ανεπιστρεπτί. Αυτές οι φωτογραφίες έρχονται ίσως να θυμίσουν σε όλους, τους καιρούς εκείνους που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, αλλά ουδείς μετανιώνει για εκείνες.

Την αρχή έκανε φέτος ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός, όντας θαυμαστής του Αιγαίου, πέρυσι βρέθηκε στην Ίο και στη συνέχεια στη Νάξο. Ξοδεύοντας αρκετό χρόνο για ομιλίες σε συνεργασία με διεθνείς φορείς, όταν ξεφεύγει από την πιεστική πρωτεύουσα, ταξιδεύει στις Κυκλάδες.

Ο κύριος Παπανδρέου έφτασε το πρωί της Τρίτης στο νησί, εγκαινιάζοντας έτσι το καλοκαιρινό πρόγραμμα διακοπών του.

Aπό την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δίνει πάντοτε σαφές προβάδισμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Γι' αυτό και το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών του είναι αφιερωμένο στην Πύλο. Με δεδομένο το βαρύ πρόγραμμα που καλείται να ακολουθεί ο κύριος Σαμαράς συνηθίζει να εγκαταλείπει την πρωτεύουσα τον Αύγουστο. Πέρυσι μάλιστα, ο πρωθυπουργός διέμενε σε γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο της Πύλου παρέα με τον τότε στενό του συνεργάτη, Τάκη Μπαλτάκο. 

Ένα άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η Εύα Καϊλή, αγαπάει τη Μύκονο και το δείχνει. Ο φωτογραφικός φακός την έχει συλλάβει αρκετές φορές να απολαμβάνει τις παραλίες τις Μυκόνου, σε μια προσπάθεια να αφήσει πίσω τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Φέτος με δεδομένες τις υποχρεώσεις της στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα καταφέρει να βρει το χρόνο που χρειάζεται, για να επισκεφθεί το νησί των ανέμων.

Ένας ακόμα πολιτικός που διατηρούσε - και μάλλον διατηρεί έως και σήμερα - στενές σχέσεις με τη Μύκονο είναι ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ο κύριος Γιακουμάτος, αποφάσισε πέρυσι να βγάλει στο σφυρί το σπίτι του στο νησί. Ο ίδιος μάλιστα δήλωνε χαρακτηριστικά, δείχνοντας τη διάθεσή του να αποδεσμευτεί από το... ακίνητο φορτίο: “πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, ακόμη και με τα σώβρακά μου μέσα”.

Στο ίδιο πλαίσιο σημείωνε ότι: “το 2007 με παρακαλάγανε να το δώσω 2 εκατομμύρια, τώρα ό,τι μου δώσουνε… Το πουλάω και με τα ρούχα μου, τα σώβρακά μου. Να πάει στο διάολο”.

Η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γυναικείες παρουσίες στο πολιτικό στερέωμα, η Έλενα Ράπτη, προτιμάει συνήθως τις παραλίες που περιβάλλουν το νομό της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Θεσσαλονίκης, και δη τις παραλίες της Χαλκιδικής.

Το προηγούμενο καλοκαίρι βρέθηκε με την αδελφή της Αντιγόνη στο ξενοδοχείο του θείου της στην Κυροπηγή Χαλκιδικής, ενώ τον Ιούνιο που μας πέρασε προτίμησε να κάνει πρόωρες διακοπές στη Ρόδο.

Κλείνοντας τη μικρή βόλτα στις καλοκαιρινές προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτικών, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Το 2013 φιλοξενήθηκε σε φιλικό σπίτι στην Τήνο κοντά στην παραλία του Αγίου Ιωάννη. Ακολούθησε η μετάβαση στην Άνδρο για να καταλήξει στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Ζαγοροχώρια, προσπαθώντας να περάσει απαρατήρητος, έχοντας αποφασίσει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο ίδιος πάντως αγαπάει και τα μπάνια στη Ραφήνα, όπου και διαμένει. Αρκετές φορές μάλιστα απολαμβάνει στιγμές διαφυγής σε παραλίες των Μεσογείων, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επερχόμενες καλοκαιρινές του διακοπές. 

 

 

 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...