Μπαλτάκος: Η Νέα Δημοκρατία να κάνει άνοιγμα δεξιά, μας περιμένουν

Για μια "νέα συμφωνία της Βάρκιζας" κάνει λόγο ο Τάκης Μπαλτάκος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Ενώ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να κάνει "άνοιγμα προς τα δεξιά της.

Μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής", ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ανέφερε πως η ΝΔ πρέπει να κάνει εκλογικό "άνοιγμα" στα δεξιά της, όπου βρίσκεται ένα ποσοστό της τάξης του 16,5%. "Ο στόχος είναι ένας και οι δρόμοι πολλοί. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;", δήλωσε και σημείωσε πως στο πλαίσιο ενός ευρύτερο προσκλητηρίου της Κεντροδεξιάς είναι ανοιχτή η πόρτα και για τον Γ. Καρατζαφέρη.

Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ πρέπει να πάει σε εκλογές ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: "Γιατί; Για να τις χάσει; Για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά;".

Ο κ. Μπαλτάκος χαρακτήρισε ιστορική στιγμή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές σημειώνοντας πως για πρώτη φορά η Αριστερά και η Κεντροαριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες. "Δεν θα τα καταφέρουν όμως, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ ΤΟ 1945. Θα έχουμε νέα "Συμφωνία της Βάρκιζας". Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα".

Ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης μάλιστα προέβλεψε οξύτατη κρίση και φαρμακερή διχόνοια στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά, ενώ τόνισε πως αν τελικά τα καταφέρουν θα πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης επισημαίνει ότι δεν τον ξάφνιασε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής επιμένοντας ότι οφείλεται στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν.

Σημείωσε δε, ότι η ΝΔ μπορεί να ανακάμψει "αν απαλλαγεί από το σφιχταγκάλισμα με τη Μέρκελ και τον Ράιχενμπαχ".