Παπούλιας: Απομονώθηκαν οι κίνδυνοι για την κοινωνική ειρήνη

Μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φασισμού στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Ο Κάρολος Παπούλιας βρέθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας, στο προαύλιο του οποίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την καταπολέμηση του ρατσισμού, υπό την αιγίδα του Μουσείου και του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχετική ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα, σημειώνει: "Η δημοκρατική κοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο εκφράζει σήμερα την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει τον πολιτισμό από τη βαρβαρότητα".

"Οι νοσταλγοί του ναζισμού θα βρουν κλειστό το δρόμο για την αναβίωση των πιο σκοτεινών πλευρών της σύγχρονης ιστορίας", προσθέτει.

Όπως επισήμανε επίσης, ήδη από την Πέμπτη, ο Κάρολος Παπούλιας, "το δύσκολο μεταναστευτικό ζήτημα που θέτει σοβαρά διλήμματα για την Ευρώπη και τη Δύση δεν θα αποτελέσει άλλοθι για αποενοχοποίηση της μισαλλοδοξίας".

"Στην πατρίδα μας η κρίση ανέδειξε σοβαρούς κινδύνους για τη δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη, αλλά οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού, οι πολέμιοι της ισότητας και της αξιοπρέπειας για όλους, απομονώθηκαν" συμπλήρωσε.

Στο προαύλιο του Μουσείου της Ακρόπολης μίλησαν ακόμη οι τραγουδιστές Αντώνης Ρέμος και Μελίνα Ασλανίδου, η ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου και ο σκηνοθέτης -και πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ- Γιάννης Σμαραγδής, στέλνοντας μήνυμα κατά του ρατσισμού.