Αρνείται τη στήριξη από κόμματα ο Ανδρέας Παχατουρίδης

Ανεξάρτητη, αντιμνημονιακή υποψηφιότητα για το δήμο Περιστερίου ετοιμάζει ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης.

"Τα νοικοκυριά καταπιέζονται από τη συνεχόμενη μνημονιακή πολιτική, από την οποία πρέπει η χώρα να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σώφρων Έλληνας που να χαίρεται για το μνημόνιο, που να λέει ευτυχώς που ανακαλύψαμε το Μνημόνιο, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να απαλλαχθούμε από αυτό", δήλωσε.

Αναφορικά με τις προτάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι έχει δεχτεί από τη Νέα Δημοκρατία για να στηριχθεί από εκείνη ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Παχατουρίδης ήταν φειδωλός: "Δουλεύουμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, για τα προβλήματα και τις ανάγκες του δήμου Περιστερίου. Είμαι δήμαρχος στην πόλη που γεννήθηκα και στην πόλη που αγάπησα και με αγάπησε και έχω καθήκοντα σ' αυτή μέχρι το Σεπτέμβρη. Άλλωστε, οι εκλογές διεξάγονται σε τρεις μήνες".

Ωστόσο, αμέσως μετά αποκάλυψε ότι του έχουν γίνει προτάσεις.

"Εδώ και ένα μήνα κάποιοι άρχοντες της αυτοδιοίκησης, επειδή γνωρίζουν ότι εμείς στο Περιστέρι έχουμε κάνει στην άκρη τα κόμματα με το συνδυασμό μας, ήρθαν και μας προσέγγισαν για να ρωτήσουν αν μπορούμε αυτό να το κάνουμε και στην περιφέρεια. Εγώ σαν άνθρωπος πιστεύω ότι όπου μπλέκονται τα κομματικά όργανα, χαλάει το πράγμα", δήλωσε μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του Mega.

"Τηλέφωνο με παίρνουν όχι μόνο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλα κόμματα", πρόσθεσε.

"Εγώ δεν είμαι κομματικά εμφιαλωμένος. Θα πρέπει σταδιακά και στην Περιφέρεια οι αποφάσεις να παίρνονται από την κοινωνία. Πολίτες, νεαροί στην ηλικία και κινήσεις του Περιστερίου με βρίσκουν στο δρόμο και με ρωτάνε αν θα μεταφέρω το μοντέλο του δήμου στην Περιφέρεια", συμπλήρωσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Περιστέρι είναι δήμος χωρίς χρέη και που πληρώνει τις υποχρεώσεις του κάθε μήνα κανονικά, όπως δήλωσε ο δήμαρχος.

"Είμαι θιασώτης της ακομμάτιστης τοπικής αυτοδιοίκησης", είπε ο κ. Παχατουρίδης.

"Όσο καλό είναι ο Παχατουρίδης να είναι δήμαρχος Περιστερίου, τόσο καλό θα ήταν να είναι και Περιφερειάρχης", δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρης Ντινόπουλος.