“Καρφιά” Σπηλιωτόπουλου κατά Χάρη Θεοχάρη

Σαφείς αποστάσεις από την τακτική της πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιθέσεις για τα θρησκευτικά «πιστεύω» του Αλέξη Τσίπρα και με τις κατηγορίες για σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία, παίρνει ο βουλευτής της Β' Αθηνών, Αρης Σπηλιωτόπουλος, υπερασπιζόμενος τη φιλελεύθερη φυσιογνωμία της Ν.Δ. και την ανάγκη επανατοποθέτησής της στο Κέντρο.

O Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα ενδεχόμενης συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων, γεγονός που από μόνο του συνιστά είδηση.

Εξαπολύει, δε, σφοδρή επίθεση στο γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, για το φόρο υπεραξίας, χωρίς να τον κατονομάζει, κάνοντας λόγο για "τεχνοκράτες που έχουν πάρει διαζύγιο με τη λογική και στους οποίους πρέπει να επιβληθεί φόρος ανοησίας"...

"Δεν έχω καμία εμμονή με τους τεχνοκράτες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Και προφανώς δεν πιστεύω ότι κάνουν τα πάντα εσκεμμένα, ώστε να βουλιάζει η κυβέρνηση δημοσκοπικά και να βυθίζεται ο κόσμος στην απόγνωση.

Αλλά σίγουρα πιστεύω ότι κάνουν τα πάντα για να δείχνουν ότι έχουν λάβει διαζύγιο με την κοινή λογική, σε σημείο που ορισμένοι τραβούν τα μαλλιά τους με τις απανωτές γκάφες και τον τρομοφόβο που απλώνεται παντού. Με το φόβο καμία κοινωνία δεν προχωρεί. Απλά βυθίζεται σε ύφεση, μελαγχολία και είναι επιρρεπής στην κολακεία και τις αναφλέξεις. Αλλά το επιτελείο συνεχίζει, ωσάν να μην καταλαβαίνει", σχολιάζει σκωπτικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Στη συνέχεια, κάνει έκκληση για ενότητα, παραδεχόμενος παράλληλα την κρισιμότητα των επόμενων εκλογών.

"Εκτιμώ ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι εξαιρετικά διαφορετικές από το σημερινό πολιτικό σκηνικό. Είναι οφθαλμοφανές ότι δυσκολευόμαστε σχεδόν όλοι να διαβάσουμε την εποχή. Επομένως -και γνωρίζετε ότι ποτέ δεν υπεκφεύγω να απαντήσω σε ερωτήσεις- θεωρώ σχεδόν άτοπη την ερώτηση. Εκείνο που πραγματικά έχει σημασία είναι το απλό: «Εχουμε φάει το γάιδαρο, μην την πατήσουμε τώρα που έχει μείνει η ουρά».

Είναι κρίμα να έχουμε κάνει τόσες θυσίες και να μη δουλέψουμε πάνω σε συγκεκριμένο μοτίβο, για να αλλάξουμε την Ελλάδα", σημειώνει.