Άδωνις: Δε θα με εκβιάσουν οι γιατροί

Βεβαιότητα ότι το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ θα κατατεθεί κανονικά στη Βουλή και θα ψηφιστεί εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

"Εγώ δεν εκβιάζομαι", δήλωσε ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήματος 99,5, αναφορικά με την απεργία των γιατρών που συνεχίζεται.

"Ήθελα να κάνουμε ένα διάλογο επί της ουσίας, αλλά πρέπει να θέλουν και άλλοι να τον κάνουν", δήλωσε.

"Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν απεργία διαρκείας, σχεδόν, από τα μέσα Νοεμβρίου. Τους είπα από την αρχή να μην κάνουν απεργία για να μας εκβιάσουν. Εγώ δεν εκβιάζομαι... Ήρθε στην Ελλάδα η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Μέγαρο Μουσικής για να υποστηρίξει αυτήν την αλλαγή και να πει ότι είναι σωστή. Η αλλαγή αυτή είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα: τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων από τη μία και τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) από την άλλη" συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ήταν λάθος η απόσυρση του μέτρου για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία.

"Στόχος της εισόδου στο νοσοκομείο, του εισιτηρίου νοσηλείας, ήταν να εξορθολογίσει το σύστημα και να σταματήσει κυρίως τις εικονικές εισαγωγές, οι οποίες είναι πάρα πολλές στα ελληνικά νοσοκομεία", τόνισε σχετικά.