Έφεση του Εισαγγελέα Εφετών κατά της μη προφυλάκισης Ευσταθίου

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ζητά την επανεξέταση της υπόθεσης και θεωρεί εσφαλμένη την απόφαση μη προφυλάκισης του Παναγιώτη Ευσταθίου.

O Εμμανουήλ Ρασιδάκης άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου για μη προφυλάκιση του κ. Ευσταθίου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ζητά επανεξέταση της υπόθεσης.

Όπως υποστηρίζει, ο κατηγορούμενος αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στη διακίνηση παράνομων πληρωμών και για το λόγο αυτό ζητεί την προφυλάκισή του.

Παράλληλα, τονίζει πως ο κ. Ευσταθίου παραδέχθηκε πως δωροδόκησε στρατιωτικούς, ενώ κατονόμασε δικές του off-shore εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκαν μίζες εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο 83χρονος Ευσταθίου απολογήθηκε την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς.

Παραδέχθηκε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων ως διακινητή μιζών, αποδέχθηκε πως όντως έδωσε μίζες, ενέπλεξε και νέα πρόσωπα, κυρίως απόστρατους αξιωματικούς, δεν επεκτάθηκε όμως με λεπτομέρειες στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε από τους ανακριτές και έτσι δεν φώτισε περισσότερο την έρευνα των ανακριτών Μαλλή και Σταυρόπουλου.