Μέσα στη μέρα η απόφαση για προφυλάκιση ή μη του Ευσταθίου

Μέσα στη μέρα αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του 83χρονου  αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Πάνου Ευσταθίου, ο οποίος διακομίσθηκε χθες στο νοσοκομείο έπειτα από την δωδεκάωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να διαφωνούν για το εάν ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακισθεί ή όχι. Όπως έγινε γνωστό,  ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορούμενου, ενώ ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Έτσι την απόφαση αναμένεται να λάβει σήμερα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Μετά τη μαραθώνια χθεσινή απολογία, σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ανακριτή και του δικηγόρου του κ. Ευσταθίου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, με τον τελευταίο να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι ο κ. Μαλλής επιθυμεί την προφυλάκιση του πελάτη του χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την ηλικία του κ. Ευσταθίου, καθώς και για  το γεγονός ότι η υγεία του πελάτη του είναι επιβαρυμένη.

Στη διάρκεια του επεισοδίου ο κ. Ευσταθίου δήλωσε ότι δεν ένιωθε καλά με αποτέλεσμα να σπεύσει στην Ευελπίδων ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον διακομίσει στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο κ. Ευσταθίου διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Πάνος Ευσταθίου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ομολόγησε μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο  κατηγορούμενος, τον οποίο έχει κατονομάσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ομολογήσει ότι έχει δώσει μίζες για δύο εξοπλιστικά προγράμματα και συγκεκριμένα για τα υποβρύχια και το πρόγραμμα Αsrad.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο κατηγορούμενος έχει κατονομάσει δύο πρώην αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, ο ένας εκ των οποίων έχει πλέον αποβιώσει, αλλά και μέλη επιτροπών, ενώ έχει αναφερθεί στον ρόλο που είχαν 3-4 μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται ακόμη να έχει κατονομάσει πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει σε επίσης στέλεχος της Βιομηχανίας Όπλων, ο οποίος ήταν και κουμπάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Κατήγγειλε τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα ως εκβιαστή, υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

Σήμερα η απολογία του Δ. Παπαχρήστου

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Wegmann, που συνελήφθη τη Δευτέρα. Τον κ. Παπαχρήστο είχε κατονομάσει στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.