Πάγκαλος: Όλοι μαζί με τον Σαμαρά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

Στήριξη στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά προσφέρει ο Θ. Πάγκαλος αιφνιδιάζονας τους πάντες.

"Όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος", είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου σε συνέντευξη του, ενώ από την άλλη σχολιάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα ως "συγκυριακό προϊόν".

Απαντώντας στην ερώτηση "μετά τέσσερις μήνες ο κ. Σαμαράς πως σας φαίνεται ως πρωθυπουργός;" ο κ. Πάγκαλος λέει χαρακτηριστικά: "Για μένα είναι έκπληξη. Διότι και για λόγους πολιτικής προέλευσης και με βάση τι είχε προηγηθεί πίστευα ότι θα δυσκολευθεί πολύ να διαμορφώσει ένα συναινετικό κλίμα των κομμάτων που τον στηρίζουν. Μέχρι στιγμής ωστόσο δημιουργεί ελάχιστες αφορμές για κριτική. Με βάση λοιπόν το έργο που βλέπω ως τώρα θα έλεγα «όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος".

Αναφερόμενος στο μνημόνιο σημειώνει: "Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία εφήρμοσαν τα Μνημόνια και ήδη διεκδικούν σταθεροποίηση. Εμείς δεν εφαρμόσαμε ποτέ όσα μας ζητήθηκαν γιατί είμαστε ανίκανοι και γιατί συνεχίζει να υπάρχει το φαυλοκρατικό πελατειακό κράτος. Μπορούμε να απολύσουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους; Να κλείσουμε τους άχρηστους οργανισμούς; Να απελευθερώσουμε τα κλειστά επαγγέλματα αδιαφορώντας για τις πιέσεις των συντεχνιών;".

Ωστόσο όταν ο δημοσιογράφος σχολιάζει γιατί δεν τα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση σημειώνει: "Μα γι’ αυτό καταποντιστήκαμε στο 12% και τώρα πάμε για εξαφάνιση".

Παράλληλα εξαπολύει βολές κατά του Ευ. Βενιζέλου: "Τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα απ΄ό,τι στις εκλογές. Η επιρροή του είναι μικρότερη, τα στελέχη του έχουν χάσει το μπούσουλα, ενώ ακούω από παντού ότι πόρτες του κόμματος είναι κλειστές. Πρώτη φορά ζω στο ΠΑΣΟΚ το δόγμα «όποιος δεν είναι με τον αρχηγό μας, είναι εναντίον μας». Και γι’ αυτό είμαι πολύ απαισιόδοξος."