“Απελπισμένη προσπάθεια να δοθεί ιδεολογία στο έγκλημα του Νέου Ηρακλείου”

Ως "απελπισμένη προσπάθειά τους να επενδύσουν ιδεολογικά το έγκλημά τους" χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, την προκήρυξη που εξέδωσε η οργάνωση "Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες", με την οποία αναλαμβάνεται η ευθύνη της διπλής δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Ο κ. Γλέζος τόνισε ότι η προκήρυξη "αποκαλύπτει ξεκάθαρα το απάνθρωπο ποιόν τους".

"Όποιοι κι αν είναι, πέρα από την ταυτότητά τους, ποιος τους όρισε ανακριτές, δικαστές, εκτελεστές;", αναρωτιέται ο ίδιος.

Πάντως, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κάνει εικασίες και αναφέρει δύο εκδοχές για την πιθανή ταυτότητα των δολοφόνων των δύο μελών της Χρυσής Αυγής:

"Η μία έχει απόλυτη σχέση με το σύστημα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας (G8 - G20). Ειδικός Κλάδος ασχολείται και επιχειρεί να επιβάλει σε κάθε χώρα, ακόμα και με δολοφονίες, το καθεστώς της αρεσκείας του. Μερικά στοιχεία, τα οποία εμπεριέχονται στο κείμενό τους, αποκαλύπτουν αυτή τους την ταυτότητα.

Η άλλη δεν αποκλείεται να έχει σχέση με τους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς. Όσοι αποδέχονται αυτή την εκδοχή, ας αναλογιστούν τι θα συμβεί αν συμφωνήσουμε μαζί τους. Σε ποια κατάσταση θα βρεθεί η χώρα. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα".

Ο Μανώλης Γλέζος καταλήγει: "Όποιοι κι αν είναι οι καθοδηγητές και αυτουργοί αυτών των εγκληματικών ενεργειών, μια πρέπει να είναι η απάντηση: Επαγρύπνηση".