Σκανδαλίδης: Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σταματά στις εκλογές

Μετά το Μνημόνιο θα υπάρξει αλλαγή πλεύσης στη χώρα; Αυτό διερωτάται ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος, πάντως, πιστεύει ότι "ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και όχι εκλογές" και αφήνει, σύμφωνα με τη δικη΄του σκέψη, σε δεύτερη μοίρα το αν θα είναι πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς έως το 2016.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης εκτιμά ότι η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία σταματά στις εκλογές. "Η προγραμματική συμφωνία, όπως ευθαρσώς δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και υπονόησε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του, γίνεται με ορίζοντα το τέλος της τετραετίας και αφορά την παρούσα δικομματική κυβέρνηση. Νομίζω ότι με τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, τελειώνει και ο ιστορικός μας συμβιβασμός. Έχουμε χρέος η επόμενη των εκλογών να βρει τη χώρα με προοδευτική κυβέρνηση. Εξάλλου, αυτό είναι και το νόημα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς ως τρίτου αυτόνομου πόλου ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ", ανέλυσε.

 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απαντά, πάντως, στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών που τον κατατάσσουν στους... υπόπτους να ρίξουν την κυβέρνηση: "Και ύποπτος; Τι άλλο θα ακούσω; Η θέση μου ήταν πάντοτε κρυστάλλινη. Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και όχι εκλογές. Ακόμη και εάν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, μπορεί να προκύψει νέα από την ίδια Βουλή. Όλα αυτά με μία προϋπόθεση: Το "όχι νέα μέτρα" που με ένα στόμα φωνάζουν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος".

Αναφορικά δε με την πρόσφατη ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, ο κ. Σκανδαλίδης σημειώνει: "Όποιος είδε νικητές και ηττημένους σε αυτή τη συζήτηση είναι μακριά νυχτωμένος. Όλοι χάσαμε. Η τύχη της κυβέρνησης δεν εξαρτάται από τα έως τώρα πεπραγμένα της, αλλά από τις εδώ και πέρα αποφάσεις της".

"Το κλίμα στη Βουλή στην κορύφωση της συζήτησης δεν δικαίωσε την υφαρπαγή της ψήφου μου;", αναρωτήθηκε ο κ. Σκανδαλίδης.