Χρήστος Αηδόνης: Ο πρώην βουλευτής στρέφεται στο… τραγούδι

Του Γιώργου Λαμπίρη

Ο Χρήστος Αηδόνης, ήταν από τους βουλευτές με αδιάλειπτη παρουσία τα τελευταία χρόνια, στα έδρανα της Βουλής. Εκλέχθηκε για πέντε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην εκλογική περιφέρεια Δράμας, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η επιλογή του όμως να κατέβει υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δεν τον δικαίωσε.

Παρά το γεγονός ότι βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών, συγκεντρώνοντας 2.629 σταυρούς, το κόμμα του δεν μπήκε στη Βουλή και ο ίδιος αποφάσισε να στρέψει το ενδιαφέρον του – έστω και προσωρινά – σε επαγγέλματα πέρα από την πολιτική. 

Προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή είναι η επιστροφή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Γυμναστής στο επάγγελμα, αποφάσισε να γυρίσει σε κάποιο σχολικό προαύλιο, φροντίζοντας για την καλή φυσική κατάσταση των μαθητών του. «Επιστρέφω στην εκπαίδευση, καθώς αυτή τη στιγμή έχω ήδη καταθέσει  τα χαρτιά μου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών και περιμένω να εγκριθούν οι πιστώσεις. Υπολογίζω ότι γύρω στα μέσα Μαρτίου θα βρίσκομαι και πάλι στην εκπαίδευση, ανάλογα πάντα με τα οργανικά κενά. Στο διάστημα απουσίας μου από το χώρο έχει καταργηθεί η οργανική μου θέση, και επομένως πρέπει να βρεθεί κάποια κενή θέση για να μπορέσω να εργαστώ εκεί τουλάχιστον έως και το καλοκαίρι», λέει ο Χρήστος Αηδόνης στο news.gr.

Ακόμα βέβαια δεν γνωρίζει σε ποια σχολική μονάδα θα κληθεί να υπηρετήσει, καθώς όπως λέει «θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες της εκπαίδευσης στη βαθμίδα στην οποία συμμετέχω».

Συνθέτει και γράφει τραγούδια, ενώ ελπίζει σε συνεργασία με κάποια μεγάλη δισκογραφική

Η επιστροφή του πρώην βουλευτή στην εκπαίδευση δεν είναι η μοναδική του ασχολία. «Σε αυτό το διάστημα που έχω αρκετό χρόνο, μπορώ να ασχολούμαι και με τη μουσική».

«Με μία ομάδα μουσικών προχωράμε στην εγγραφή δύο ντέμο, τα οποία περιέχουν διαφορετικά είδη τραγουδιού. Έντεχνο, ελαφρολαϊκό αλλά και μπαλάντες. Έτσι, θα μας βρείτε κάποιες ώρες την εβδομάδα στα στούντιο και κάποιες άλλες στο σπίτι όπου κάνουμε τις πρόβες. Καλώς εχόντων των πραγμάτων έως τις 25 Μαρτίου θα έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο δείγμα γραφής της δουλειάς μας. Οι εγγραφές που πραγματοποιούμε αποτελούν μία πρώτη παρουσίαση της δουλειάς μας – χωρίς τη συμμετοχή ολοκληρωμένης ορχήστρας –, στην οποία ακούγονται δύο ή τρία όργανα. Παράλληλα έχω κανονίσει μία σειρά ακροάσεων με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες και στην περίπτωση που ενδιαφερθούν για τη δουλειά μου, θα ήθελα να κλείσω κάποιο συμβόλαιο».

Ο Χρήστος Αηδόνης ασχολείται με τη μουσική σύνθεση και τη συγγραφή στίχων. Στα τραγούδια που ετοιμάζει, ο ίδιος παίζει κιθάρα, αλλά δεν τραγουδάει. Εξηγώντας το γιατί, απαντάει: «Δεν φιλοδοξώ να γίνω τραγουδιστής. Η φωνή μου άλλωστε δεν είναι μια φωνή που μπορεί να μεγαλουργήσει. Με ενδιαφέρει όμως να προωθήσω τις μελωδίες μου σε συνδυασμό με το στίχο και αν ικανοποιούν ένα συγκεκριμένο τμήμα ακροατών να τις προωθήσω ακόμα περισσότερο».

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τη μουσική. Έχει συνθέσει πάνω από 100 μελωδίες, ενώ ένα από τα τραγούδια του, με τίτλο «Μικρή μου πατρίδα», μπορούμε να το ακούσουμε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο youtube.

«To τραγούδι αυτό προήλθε από τη μεγάλη αγάπη που τρέφω για την Κύπρο. Ξεκίνησα να γράφω πιο μεθοδικά τραγούδια, όταν το 2000 γνώρισα τον διάσημο Κύπριο μουσικοσυνθέτη, Μάριο Τόκα. Εκείνος με προέτρεπε διαρκώς να ασχοληθώ με τη μουσική, λέγοντάς μου ότι έχω ταλέντο. Εγώ πάλι απαντούσα ότι ήθελα να ασχολούμαι με την πολιτική», λέει ο κύριος Αηδόνης.

"Μου λείπει η Βουλή"

Όσο για τη σχέση του με την πολιτική; Αυτή όπως φαίνεται παραμένει άρρηκτη. «Βρίσκομαι σε μία φάση ενεργού συμμετοχής και όχι παροπλισμού. Προσπαθώ να βρίσκομαι όσο πιο κοντά γίνεται στις εξελίξεις. Στο μεταξύ όμως, μετά τη λήξη της βουλευτικής μου θητείας, είχα πολλά διαδικαστικά θέματα να αντιμετωπίσω, όπως το να κλείσω τα γραφεία μου και να μεταφέρω τα πράγματά μου».

Στο ερώτημα εάν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα στο μέλλον, δηλώνει πως «θα ξανακατέβω υποψήφιος. Αυτή τη φορά βγήκα πρώτος στην Α’ Αθηνών, δεν κατάφερα όμως να εκλεγώ καθότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών έμεινε εκτός Βουλής. Μου λείπει πολύ όμως. Δεν είναι λίγες οι στιγμές που με ενοχλεί να μην είμαι στη Βουλή. Κυρίως όταν βλέπω ότι υπάρχουν παλινωδίες από αυτούς που υποσχέθηκαν ότι διαθέτουν τις πολιτικές λύσεις, και θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα παρέμβασης στα πράγματα», καταλήγει ο Χρήστος Αηδόνης.

Ακολουθεί το τραγούδι του Χρήστου Αηδόνη "Μικρή μου πατρίδα"