Άδωνις: Μου επιτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί παίρνει διαφημίσεις από φαρμακευτικές

Σκληρή στάση κράτησε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας 'Αυγή', το οποίο τον κατηγορεί για εφαρμογή «"πολιτικής τιμών υπέρ των πολυεθνικών".

Ο ίδιος, φρόντισε να αντιστρέψει τα βέλη, συνδέοντας την επίθεση που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφημίσεις – όπως είπε – "πολυεθνικών φαρμακευτικών στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο".

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή, θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία την ερχόμενη Τετάρτη "μειώνει την τιμή σε 6.000 φάρμακα. Από αυτά περισσότερα από 3.000 είναι φάρμακα πολυεθνικών οι οποίες με βρίζουν προσωπικά. Υπό αυτά τα δεδομένα είναι τραγέλαφος το πρωτοσέλιδο της «Αυγής». Φαντάζομαι ότι οι διαφημίσεις πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο είναι συμπτωματικές".

Επί του ζητήματος πήρε θέση και ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ,  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) που είπε: "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση κρύβονται συμφέροντα και φαρμακευτικές εταιρίες".

Δείτε το πρωτοσέλιδο της Αυγής με την επίθεση κατά του υπουργού Υγείας