Πενταετής άδεια παραμονής για αγορά ακινήτων το δέλεαρ Σαμαρά

Η ελληνική κυβέρνηση, αμέσως με την αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά από την Κίνα, προχωρά σε όλες εκείνες τις απαραίτητες κινήσεις και διευκολύνσεις για την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων, που είναι και ο στρατηγικός κυβερνητικός στόχος.

Ο πρωθυπουργός, στη τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν VISA CENTERS στις επαρχίες της Κίνας με ειδικά παραρτήματα του υπουργείου Εξωτερικών για να διευκολυνθεί η άφιξη Κινέζων στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι η Κίνα θα συμπεριληφθεί στις χώρες της δράσης "Διευκόλυνση υπηκόων τρίτων χωρών αναφορικά με επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα". Αυτό σημαίνει ότι σε Κινέζους πολίτες που αποκτούν ακίνητα περιουσιακά στοιχεία στην χώρα μας ή προβαίνουν σε δεκαετή χρονομεριστική μίσθωση ακινήτων ύψους 250.000 ευρώ και άνω, θα δίδεται και πενταετής άδεια παραμονής, με δυνατότητα ανανέωσης για τους ίδιους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Στο τέλος της ημέρας, η συγκεκριμένη ρύθμιση θεωρείται πολύ θετική και εκτιμάται ότι θα ευνοήσει την αύξηση ενδιαφέροντος και για την λιμναζόμενη αγορά των ακινήτων. Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει ήδη στραφεί προς την ιδιωτικοποίηση μικρότερων μερών δημόσιας περιουσίας, μέσω των μεταβιβάσεων 300 ακινήτων κυριότητας του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στο Αζερμπαϊτζάν ο πρωθυπουργός

Στο μεταξύ, ο Αντώνης Σαμαράς έχει μεταβεί ήδη από το πρωί της Κυριακής στο Αζερμπαϊτζάν για το δεύτερο μέρος του ταξιδιού του, σε μια επίσκεψη στη χώρα με επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως εκείνη στην Κίνα, με έμφαση αυτή τη φορά στα ενεργειακά.

Από πλευράς κυβέρνησης, το ταξίδι του πρωθυπουργού θεωρήθηκε "απόλυτα επιτυχημένο" και "από αυτό βγήκαν μόνο θετικά στοιχεία". Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Μπακού, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.