Στο Πεκίνο με επιχειρηματική και όχι μόνο ατζέντα ο Καμίνης

Μια έμπρακτη προσπάθεια του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη να μετασχηματίσει την οικονομία της Αθήνας σε “εξωστρεφή οικονομία”, με συντελεστές την ανάπλαση της πόλης, τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προοπτικών για νέους επιχειρηματίες, την ανάδειξή της σε αυτόνομο ταξιδιωτικό και τουριστικό προορισμό, αλλά και τη προσέλκυση μεταπτυχιακών Κινέζων φοιτητών για σπουδές στα Ανώτατα Ιδρύματα της πρωτεύουσας, συνιστά το ταξίδι του στο Πεκίνο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, που βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη στην Κίνα, συνοδεύεται από κλιμάκιο 20 Ελλήνων επιχειρηματιών και εκπροσώπων ενδιαφερομένων φορέων. Στην αποστολή συμμετέχουν και 60 εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, των τυποποιημένων προϊόντων, της διατροφής, της διαχείρισης ακινήτων και των κατασκευών. Από πλευράς δήμου Αθηναίων, στο ταξίδι συμμετέχουν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Φ. Προβατάς και ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής κ. Α. Γαληνός.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Καμίνης συναντήθηκε με το δήμαρχο Πεκίνου κ. Γουάνγκ Ανσούν, τον πρόεδρο του Λαϊκού Κογκρέσου του δήμου Πεκίνου Ντου Ντεγίν, ενώ κατά την ομιλία του στην πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Συνεργασίας Αθήνας - Πεκίνου υπογράμμισε τους δεσμούς φιλίας, αμοιβαίας εκτίμησης και συνεργασίας των δυο λαών. Ήδη, όπως τόνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δυο χώρες έχουν αναπτύξει ευρεία συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού.

Στις συνεντεύξεις του, στο κινεζικό πρακτορείο XINHUA, στον τηλεοπτικό σταθμό CBN (China Business News), στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Beijing Radio China Radio International ο κ. Καμίνης επισήμανε τη βούληση και τις πρωτοβουλίες της Αθήνας να καταστεί αυτόνομος ταξιδιωτικός προορισμός, την ανάγκη να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Πεκίνου και την πρόθεση της Αθήνας να συνδράμει την διεξαγωγή μεταπτυχιακών προγραμμάτων για Κινέζους φοιτητές στην πόλη.