Διαψεύδει τα περί εκπαίδευσης τρομοκρατών το υπ. Εξωτερικών

“Ψευδή και ανυπόστατα” χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία ο Ταγίπ Ερντογάν στη χθεσινή συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά έθεσε θέμα εκπαίδευσης (Κούρδων) τρομοκρατών στην Ελλάδα, δίνοντάς του και σχετικά ντοκουμέντα.

“Φαίνεται ότι κάποιους ενόχλησε ότι οι δύο πρωθυπουργοί είχαν μια ξεκάθαρη θέση για την τρομοκρατία”, σχολίασε ο κ. Δελαβέκουρας, υπαινισσόμενος ύποπτα κίνητρα πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα.

Σημειώνεται ότι σε σημερινό δημοσίευμά της η “Χουριέτ” υποστηρίζει ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε στον Αντώνη Σαμαρά “ονόματα και φωτογραφίες από την εκπαίδευση των τρομοκρατών στο στρατόπεδο του Λαυρίου”.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο Ερντογάν ζήτησε εκ νέου “να κλείσουν τα στρατόπεδα και να εκδοθούν οι τρομοκράτες στην Τουρκία”. Σημειώνει δε ότι το ίδιο είχε γίνει και στη συνάντηση των δύο ηγετών στο Κατάρ, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε διαψεύσει τα περί στρατοπέδων.