Στα χέρια Αβραμόπουλου το κομπολόι του Ερντογάν

Ο κ. Ταγίπ Ερντογάν σπανίως, λένε οι Τούρκοι,  αποχωρίζεται το κεχριμπαρένιο κομπολόι του, με τις 33 χάντρες. Ακόμα και όταν βρίσκεται σε επίσημες συνομιλίες, το έχει πάντα μαζί του, καμιά φορά κρυμμένο στο χέρι. Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Τούρκος πρωθυπουργός αποχωρίστηκε το αγαπημένο του κομπολόι. Σύμφωνα με το "Βηματοδότη" το δώρισε στον κ. Δ. Αβραμόπουλο.

Περιχαρής ο υπουργός Εξωτερικών μόλις εισήλθε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στην πτήση για επιστροφή στην Αθήνα  επιδείκνυε με καμάρι το κομπολόι και έλεγε: "Είναι το προσωπικό κομπολόι του Ερντογάν". Σ΄όλη τη διάρκεια της πτήσης έπαιζε μ΄αυτό.

Πάντως το γεύμα που παρέθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στον κ. Αντ. Σαμαρά και στους υπουργούς που τον συνόδευαν ήταν λιτό: πρώτο πιάτο μπουκιές και εν συνεχεία λαβράκι ιχθυοτροφείου. Στους Έλληνες προσφέρθηκε με το γεύμα λευκό κρασί. Στους Τούρκους, τσάι και πορτοκαλάδες. Ως επιδόρπιο υπήρχε μια πανδαισία από μπακλαβάδες σιροπιαστούς, με πλούσια γέμιση από φιστίκι. Εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο, ο κ. Ερντογάν έδειξε ενδιαφέρον και για τις αρμοδιότητες της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη. Ήταν άλλωστε η μοναδική γυναίκα υπουργός. Της απηύθυνε τον λόγο και την κάλεσε να πει τις προτάσεις της για την ελληνοτουρκική συμφωνία για τον τουρισμό.