Τι είπαν Τσίπρας-Ρούμπιν για ΑΟΖ και F-15

Νέα συνάντηση με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ερικ Ρούμπιν, την δεύτερη μέσα σε 20 ημέρες είχε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρά τις αντιδράσεις που καταγράφονται στο εσωτερικό του κόμματος για το άνοιγμα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έθεσε το θέμα της αμυντικής θωράκισης της χώρας, με του Αμερικανούς να προτείνουν, μεταξύ άλλων, ως εναλλακτική λύση την μαχητικών αεροσκαφών F-15, προτάσσοντας ως επιχείρημα ότι η τουρκική αεροπορία δε διαθέτει αυτό τον τύπο μαχητικών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, συζητήθηκε και το θέμα της ΑΟΖ, με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να επισημαίνει το ενδιαφέρον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προχωρήσουν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην έναρξη εργασιών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης.

Μάλιστα επέστησε την προσοχή του Αλέξη Τσίπρα στους κινδύνους ενός θερμού επεισοδίου από την Τουρκία, αν η Ελλάδα προχωρήσει μονομερώς στην κήρυξη ΑΟΖ.