Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Αβραμόπουλου-Νίμιτς

Συνάντηση με τον απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, είχε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, για το ζήτημα της ονομασία των Σκοπίων.

Ο Μάθιου Νίμιτς είχε μάλιστα και σύντομη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο διεξήχθη σε καλό κλίμα, με τον υπουργό Εξωτερικών να υπογραμμίζει την υποστήριξη της Ελλάδας στην εντολή και τις προσπάθειες του κ. Νίμιτς για την επίτευξη προόδου στο ζήτημα της ονομασίας και να ενημερώνει τον συνομιλητή του διεξοδικά για την ελληνική πρόταση υπογραφής μνημονίου κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών.

Επανέλαβε επίσης την πολιτική βούληση της Ελλάδας για την επίτευξη προόδου, που βασίζεται στην πεποίθηση ότι η επίτευξη λύσης θα οδηγήσει στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, θα ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα και θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της γειτονικής χώρας.

Οι δύο πλευρές έκαναν ανασκόπηση των μέχρι σήμερα συνομιλιών και εξέτασαν τις προοπτικές της διαπραγματευτικής διαδικασίας, πάνω σε σκέψεις και ιδέες που έχει επεξεργασθεί ο κ. Νίμιτς. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να συμμετάσχει ενεργά και εποικοδομητικά στα επόμενα βήματα της διαδικασίας.