Δε θα συναντηθούν Τσίπρας και Ερντογάν πριν τη Γενεύη

"Δεν υπήρξαν οργανωτικά οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο", υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές

Δεν θα υπάρξει τελικά κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν πριν τη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, παρά την περί του αντιθέτου φιλολογία των τελευταίων ημερών, όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές από την Αθήνα.

«Δεν υπήρξαν οργανωτικά οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφεραν οι εν λόγω πηγές, επισημαίνοντας παράλληλα πως σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την τρομοκρατία στη γειτονική χώρα.

Πάντως, οι κυβερνητικές πηγές διευκρίνισαν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών, επισημαίνοντας τη σημασία της αυριανής συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Νέα Υόρκη, όπου θα συζητηθούν όλα.

Οι ίδιες πηγές διαμηνύουν πάντως πως η ελληνική πλευρά εργάζεται «κανονικά και συστηματικά» για την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου, όπου θα βρίσκεται και ο Ταγίπ Ερντογάν.