Αβραμόπουλος: Ναι στο ΝΑΤΟ, αλλά όχι μόνο για το Αιγαίο

“Οτιδήποτε φέρνει πλησιέστερα διεθνείς οργανισμούς, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να εξετάζεται θετικά”, τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο Euronews, σχολιάζοντας την απόφαση για συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην προστασία των συνόρων.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ιθαγένειας τονίζει πως αυτή η απόφαση δεν θα πρέπει να εστιαστεί μόνο στο Αιγαίο, αλλά “πρέπει να το δούμε σαν μία νέα πρόταση, διότι όλος ο κόσμος έχει πλέον αντιληφθεί ότι από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα”.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, το προσφυγικό έπαψε να είναι περιφερειακό ζήτημα της Νότιας Ευρώπης, και έγινε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Όπως λέει μάλιστα, “χρειάζεται να δούμε και αυτή την προοπτική συνεργασιών σε ένα ευρύτερο, ακόμα πιο διευρυμένο διεθνές περιβάλλον”.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο, τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και στα πλαίσια αυτά ούτως ή άλλως συνεργάζονται. Από εκεί και πέρα όμως, ο κ. Αβραμόπουλος διευκρινίζει πως θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ο ρόλος που θα διαδραματίσει το ΝΑΤΟ, ενδεχομένως σε συνεργασία με τη Frontex “που είναι μια καθαρά ευρωπαϊκή υπηρεσία”.

“Αυτά θα τα συζητήσουμε από τη στιγμή που θα υποβληθεί μια τέτοια πρόταση. Δεν πρέπει να την απορρίψουμε. Πρέπει να τη συζητήσουμε”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...