Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Αιγύπτου αλ Σίσι

Στην Αθήνα έφθασε ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Στο αεροδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στις 12:30 θα μεταβεί στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη. Στη συνέχεια θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 15:00 ο Αλ-Σίσι θα γίνει δεκτός από τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Έπειτα από την κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Αιγύπτιου Προέδρου και του πρωθυπουργού στον Τύπο.

Την Τετάρτη η τριμερής Τσίπρα- Αλ Σίσι- Αναστασιάδη  

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες τριμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ των Αλέξη Τσίπρα, Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι και Νίκου Αναστασιάδη.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Αλ- Σίσι με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ενώ την Πέμπτη το πρωί θα υπάρξει συνάντηση του Αιγύπτιου Προέδρου με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.