Βαρουφάκης: Οι εταίροι έστειλαν τελεσίγραφο για να μας ταπεινώσουν

Την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος, όπου ανέφερε ότι θα υπάρξουν συνομιλίες με τους εταίρους ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος. 

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε για το δικαίωμα να μην υπάρξουν νέα δάνεια πριν αναδιαρθρωθούν τα παλαιότερα. Είπαμε όχι στις νέες περικοπές. ζητήσαμε τον τερματισμό της λιτότητας και την αναδιάρθρωση του χρέους, τα οποία ήταν οι δύο διαπραγματευτικοί στόχοι της κυβέρνησής μας. Όπως αποδείχτηκε οι δανειστές δεν είχαν διάθεση διαπραγμάτευσης, ήθελαν να μας ταπεινώσουν στα δύο αυτά μέτωπα. Αυτός ήταν ο στόχος του τελεσιγράφου της 25ης Ιουνίου. Από αύριο με το ΟΧΙ που μας προίκισε ο ελληνικός λαός θα τείνουμε χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους για να βρούμε κοινό τόπο.

Το γεγονός ότι το ΔΝΤ εξέδωσε έκθεση στην οποία ανέφερε ότι το χρέος μας χρειάζεται αναδιάρθρωση. Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θέλουμε να έχει θετικό ρόλο στην επούλωση της πληγής".