Πάρτι μέχρι πρωίας: Το Eurogroup δε θα τελειώσει πριν υπογράψει τη συμφωνία!

Πάρτι μέχρι πρωίας, υπόσχεται ανώνυμος Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters: Το Eurogroup δε θα τελειώσει πριν υπογράψει τη συμφωνία! Οι θεσμοί θέλουν μεν να τροποποιήσουν την Ελληνική πρόταση όπως νομίζουν, αλλά και να τελειώσουν σήμερα οπωσδήποτε. Πάμε λοιπόν οριστικά και αμετάκλητα για σύνταξη κοινού κειμένου, ώστε στη Σύνοδο Κορυφής να δοθεί λύση.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup, έχει λάβει την εντολή από τις πολιτικές ηγεσίες - προεξάρχουσας της Μέρκελ - ότι σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα χρειαστεί να το... ξενυχτήσουν έως ότου βγουν από τη συνάντηση με μια συμφωνία, όση ώρα και να πάρει προκειμένου να έχουν συγκεκριμένη πρόταση στη συνάντηση κορυφής την Πέμπτη.

Για το σκοπό αυτό κλήθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, ώστε να δίνει άμεσες απαντήσεις για λογαριασμό της Ελληνικής κυβέρνησης και να συνδράμει την προσπάθεια Γιουνκέρ, Ντράγκι, Λαγκάρντ να... καθοδηγήσουν το Eurogroup.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει άλλωστε σήμερα, μαζί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Σημειώνεται, ότι στις Βρυξέλλες βρίσκονται, ήδη, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης, αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

 

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού

Συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής Ζ.Κλ. Γιούνκερ, του προέδρου της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, και του προέδρου της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 ώρα Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί πρέπει να συνεδριάσουν χωριστά, πριν συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 2 μμ ώρα Ελλάδας.