Η συνάντηση Μέρκελ με Τσίπρα μπορεί να μη γίνει!

Γερμανός αξιωματούχος λέει ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία συνάντηση μεταξύ του καγκελαρίου και του Έλληνα πρωθυπουργού, οπότε η τριμερής με τον Ολάντ είναι ακόμα στον αέρα. Ανάλογη πληροφορία μετέδωσε και το Γαλλικό Πρακτορείο. Το κλίμα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει μια αμοιβαία δυσπιστία μεταξύ των δύο πλευρών, που μάλλον οξύνθηκε το τελευταίο διάστημα. Πάντως, η Ελληνική πλευρά επιμένει ότι τέτοιες συναντήσεις και άλλες φορές δεν ανακοινώθηκαν νωρίς και επίσημα και πώς τελικά η τριμερής θα γίνει...
 
Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει στους θεσμούς την πρότασή της, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, καθώς και δύο συμπληρωματικά κείμενα με συγκεκριμένες εναλλακτικές επεξεργασίες για το δημοσιονομικό κενό και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στον ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί τη Δευτέρα αργά το βράδυ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο / απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες.
 
 
Η οργή Γιουνκέρ
 
Εξοργισμένος με την Ελλάδα εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του δημόσιου γερμανικού καναλιού WDR, η σημερινή συνάντηση μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ βρίσκεται επί ξυρού ακμής, διότι αυξάνεται η ένταση από πλευράς των χωρών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με κύκλους της Ε.Ε. ο πρόεδρος της Κομισόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ήταν πολύ θυμωμένος όπως φάνηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση του κολεγίου των επιτρόπων. 

Η αιτία ήταν, ότι οι νέες ελληνικές προτάσεις δεν ήταν αρκετά επαρκείς. «Δεν συμπεριφέρονται έτσι εντός της Ε.Ε.» φέρεται να φώναξε ο Γιουνκέρ. 

Οπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους της Ε.Ε., δεν θα γίνει η συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, αν δεν υπάρξει κάποια κινητικότητα.