Τσίπρας και Πούτιν κάνουν… restart στις ελληνορωσικές σχέσεις

Στις "βαθιές και διαχρονικές σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς" αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός - Να "επαναφέρουμε τις σχέσεις μπροστά" λέει ο Ρώσος πρόεδρος

Την κοινή βούληση για "επανέναρξη των σχέσεων" μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας εξέφρασαν τόσο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά το σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες λίγο πριν την κατ' ιδίαν συνάντησή τους στο Κρεμλίνο.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι "η Ρωσία ήταν η κύρια εμπορική εταίρος της Ελλάδας. Το 2013 ο όγκος των συναλλαγών είχε διπλασιαστεί. Πέρυσι όμως είχαμε μείωση κατά 40%. Πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε για να επαναφέρουμε τις σχέσεις μπροστά".

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την συγκίνηση του γιατί το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο άγνωστο στρατιώτη αποτίοντας φόρο τιμής σε εκατομμύρια απλούς ανθρώπους που έδωσαν την ζωή της για την μεγάλη αντιφασιστική νίκη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα είχε αναλογικά τον μεγαλύτερο φόρο αίματος".

Συνεχίζοντας ανέφερε: "Υπάρχουν βαθιές και διαχρονικές σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς και εξαιτίας των κοινών αγώνων και εξαιτίας της κοινής θρησκευτικής παράδοσης και αυτή η σχέση διατηρήθηκε με αισθήματα φιλίας των δύο λαών. Ο σκοπός της παρουσίας μου είναι να φροντίσουμε να επανεκκινήσουμε τις ελληνορωσικές σχέσεις προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής".