Γκρούεφσκι: Δε θα επιτρέψουμε λύση στο Σκοπιανό χωρίς δημοψήφισμα

Τις άκαμπτες θέσεις του κόμματος του για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων επανέλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματος σε κλειστό στάδιο των Σκοπίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε: “Το VMRO-DPMNE δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία τροποποίηση του Συντάγματος με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας. Το VMRO-DPMNE δεν θα αποδεχθεί ιδέες και προτάσεις οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, τη διακριτή υπόσταση του μακεδονικού έθνους, της μακεδονικής γλώσσας και πολιτισμού. Το VMRO-DPMNE, ως υπεύθυνο και λαϊκό κόμμα, δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε λύση για τη διένεξη που επέβαλε η Ελλάδα να γίνει αποδεκτή εκ μέρους μεμονωμένων πολιτικών, της κυβέρνησης ή της Βουλής της χώρας, χωρίς προηγουμένως να την αποδεχτούν οι Μακεδόνες πολίτες σε δημοψήφισμα, όπου η πλειοψηφία των πολιτών θα συμφωνήσει με την πιθανή λύση”.

Ο Γκρούεφσκι απέρριψε εξάλλου κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη χώρα και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεβ, ότι εμπλέκεται σε σενάριο αποσταθεροποίησης της χώρας, δημοσιοποιώντας “κατασκευασμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που εξασφάλισε από ξένα κέντρα τα οποία έχουν σκοτεινά σχέδια για τη χώρα”, και τον χαρακτήρισε “μαριονέτα ξένων μυστικών υπηρεσιών”.