Τσίπρας: Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, οι εταίροι μας… όχι ακόμα

Βοήθεια και αλληλεγγύη από τους εταίρους ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ενώ ο κ. Σουλτς έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας και της κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δυο αξιωματούχοι, ο κ. Τσίπρας είπε πως η Ελλάδα έχει αρχίσει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. "Σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας και αναμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο", πρόσθεσε.

Δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι θα υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός. Ενώ είπε πως δεν υπάρχει ελληνικό πρόβλημα που να μη έχει αντίκτυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σουλτς: Δίνουμε έμφαση στις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σουλτς έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας και την κοινωνική κρίση στην Ελλάδα. "Δίνουμε έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην απασχόληση στη χώρα", τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου.

"Θα πρέπει να καταρτίσουμε σχέδιο για την πρόσληψη νέων ανέργων για την καταπολέμηση της κοινωνικής κρίσης" είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Ζήτησε παράλληλα, "να ξεκινήσουμε συζήτηση για τη δημιουργία ενός σχεδίου εξειδικευμένου για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις με βιώσμο χαρακτήρα".

"Εδώ θα εστιάσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα", τόνισε ο κ. Σουλτς.

Ο κ. Τσίπρας πάντως δήλωσε ευτυχής για το γεγονός ότι πλέον ξεκινάει συζήτηση για την ουσία του προβλήματος και δίνεται προτεραιότητα στην ατζέντα για την ανάπτυξη.

 

Της συνάντησης με τον Μάρτιν Σουλτς ακολούθησε η συνάντηση με το Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θέλει να υπάρξει αποτυχία  και πήρε αγκαλιά τον κ. Τσίπρα για να μπουν στη συνάντηση.