Bloomberg: Η Μέρκελ αποφεύγει να συναντηθεί με τον Τσίπρα

Να αποφύγει μία διμερή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, αποφεύγει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Με στόχο να του δείξει πως – με δεδομένες τις προτάσεις του – είναι απομονωμένος στην Ευρώπη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο γερμανική κυβερνητική πηγή.

Το πρακτορείο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η Άντζελα Μέρκελ τρέφει αμφιβολίες για το κατά πόσον ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του περί αύξησης των κρατικών εσόδων μέσω πάταξης της διαφθοράς και αύξησης της φορολόγησης.

«Βλέπει λίγο χώρο για ελιγμούς ώστε να παρασχεθεί επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα και είναι σκεπτική για τους ισχυρισμούς του Τσίπρα ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα καταπολεμώντας τη διαφθορά και αυξάνοντας τους φόρους στους πλούσιους», προσθέτει στο δημοσίευμά του το Bloomberg.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναζητεί συμμάχους απέναντι στις γερμανικές απαιτήσεις για λιτότητα την ώρα που η νεοσύστατη ελληνική κυβέρνηση απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να ενισχύσει τη ρευστότητα των τραπεζών» τονίζεται στο άρθρο των Τζόναθαν Στερνς και Μαρκ Ντιν.

«Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί άλλη οικονομική βοήθεια υπό την παρούσα συμφωνία και επιθυμεί ένα νέο ντιλ με τους δανειστές» συνεχίζει το άρθρο των Στερνς και Ντιν. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, προσπαθεί να πετύχει παραχωρήσεις σχετικά με το χρέος από τους δανειστές ώστε να χρηματοδοτήσει αναπτυξιακές πολιτικές.

«Δεν θα ζητήσουμε άλλα δανεικά» δήλωσε ο Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τον Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι εφικτό με τη συνδρομή της ΕΚΤ να εξασφαλίσουμε την αναγκαία ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το άρθρο του Bloomberg.