Το τηλεφώνημα Σουλτς σε Τσίπρα μετά το γεύμα με Μέρκελ και Ολάντ

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Μάρτιν Σουλτς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι φέρεται ότι είχε ο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, ο κ. Σουλτς φέρεται να τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά το γεύμα που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και ανέφερε ότι συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα.

Ο κ. Σουλτς φέρεται σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση να μετέφερε στον έλληνα πρωθυπουργό, ότι η κυρία Μέρκελ και ο κ. Ολάντ περιμένουν να προχωρήσουν οι ενέργειες ώστε να προχωρήσει και η διαπραγμάτευση.

Τηλεφώνημα όμως φαίνεται ότι δέχθηκε ο κ. Τσίπρας και από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ αμέσως μετά την ένταση που προκλήθηκε με τον κ. Βαρουφάκη. Ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να του είπε, σύμφωνα πάντα με τη ΝΕΡΙΤ ότι δεν ήθελε να υπάρξει η αίσθηση ότι δεν θα προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις.

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επιβεβαίωσε την θέση για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Να σημειωθεί ότι για την Τετάρτη ορίστηκε συνάντηση μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.