Συνάντηση Άνχελ Γκουρία- Κώστα Σκρέκα στο Παρίσι

Με τον τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία, συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στο έργο και τη δραστηριότητα του Οργανισμού, με έμφαση στη σημασία και το ρόλο του Κέντρου Ανάπτυξης (Development Centre), ως εργαλείου για την εξεύρεση βέλτιστων πολιτικών για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη των χωρών.

Ο υπουργός αναγνωρίζοντας το ρόλο του Κέντρου Ανάπτυξης, επεσήμανε πως η χώρα μας στηρίζει αυτή την προσπάθεια με την έμπρακτη συμμετοχή της. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας - ΟΟΣΑ σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, υπογραμμίζοντας τη θετική συνεισφορά του Οργανισμού στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση με μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών, καθώς επίσης και στα αποτελέσματα - συστάσεις των διαφόρων μελετών και αναλύσεων που εκπονήθηκαν για τη χώρα.

Ο κ. Σκρέκας, στη διάρκεια της συνάντησης, έκανε ιδιαίτερη
αναφορά στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται στη χώρα και ιδιαίτερα γύρω από το ζήτημα της αδειοδότησης επιχειρήσεων και την κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης άδειας λειτουργίας σε 104 επιχειρηματικούς τομείς σε σύνολο 404. Ο υπουργός υπογράμμισε ιδιαίτερα την προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Γκουρία: Η Ελλάδα πρέπει να επαινεθεί

Μετά τη συνάντηση ο Άνχελ Γκουρία δήλωσε ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης παράγει ήδη θετικά αποτελέσματα.

Όπως δήλωσε ο κ. Γκουρία: "η Ελλάδα πρέπει να επαινεθεί για την τεράστια μεταρρυθμιστική προσπάθεια των τελευταίων ετών. Οι μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τον περιορισμό των διοικητικών βαρών και τη βελτίωση της διαφάνειας στις δημόσιες προμήθειες έχουν ήδη θετικό αντίκτυπο στην απόδοση της ελληνικής οικονομίας, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας και την αποκατάσταση της ανάπτυξης"