Κλίντον: Οι Έλληνες δουλεύουν πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς

Το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ κατάσταση σήμερα σε σχέση με το παρελθόν σχολίασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδος, Γιώργο Παπανδρέου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης του Ιδρύματος Clinton Global Initiative.
Ο πρώην πλανητάρχης, αναγνώρισε τις δυσκολίες που έχει περάσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ περισσότερο από άλλους λαούς.

"Θα αναφέρω μια αλήθεια: οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από άλλους λαούς - για παράδειγμα, δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς. Επομένως, μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε" φέρεται να υποστήριξε ο Bill Clinton.

Ο κ. Κλίντον αναφέρθηκε επίσης και στις δυσκολίες που προκαλεί στη χώρα μας το κοινό νόμισμα, καθώς "δεν είναι εύκολο για την Ελλάδα να χρηματοδοτήσει τις αναπτυξιακές της ανάγκες και τις υποδομές μέσω ομολόγων".

Να σημειωθεί ότι ο πρώην πλανητάρχης ανακοίνωσε τη διοργάνωση της ετήσιας συνάντησης του Ιδρύματος του στην Ελλάδα τον προσεχή Ιούνιο.