Βενιζέλος: Ιστορικοί δεσμοί φιλίας μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων

Με αμερικανο-εβραϊκές οργανώσεις, συναντήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., με τους εκπροσώπους των σημαντικότερων αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ του ελληνικού και του εβραϊκού λαού, καθώς και στη σημασία της συνέχισης της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής και της Εβραϊκής Διασποράς.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο νέο αντιρατσιστικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας διαθέτει πλέον ισχυρότατο νομοθετικό πλαίσιο για την καταπολέμηση ρατσιστικών και ξενοφοβικών συμπεριφορών.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δυνατότητα επανάκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από Έλληνες Εβραίους, οι οποίοι ζουν πλέον στο Ισραήλ.

Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την οικονομική κρίση και ανέλυσε τις θέσεις της χώρας μας στα βασικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής, αναφερόμενος χωριστά στις προοπτικές των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ.