Άμεση αντίδραση του ΥΠΕΞ για δηλώσεις Ευρωπαίου Επιτρόπου

Έντονη ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Στέφαν Φούλε στο πρακτορείο Reuters σχετικά με την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, ο Στέφαν Φούλε, που είναι αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε πως θα μπορούσαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γειτονικής χώρας με την ΕΕ να ξεκινήσουν χωρίς να έχει επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, υποστηρίζοντας ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, τόσο πιο πιθανό είναι να αποφευχθούν επικίνδυνες συρράξεις μεταξύ Σλάβων και Αλβανών στα Σκόπια.

Η απάντηση που έδωσε μέσω ανακοίνωσης Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ήταν η εξής: “Εφόσον όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα του Πρακτορείου Reuters αποδίδουν τις απόψεις του Επιτρόπου Φούλε, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς από πού προκύπτουν τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει. Μάλλον θα πρέπει να επανεκτιμήσει και να επαναξιολογήσει τα δεδομένα που έχει”.